MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ντιντιέ Λεμέρ: Εξισλαμισμός στο γαλλικό σχολείο

Κυκλοφορεί πια με αστυνομική παρουσία, ενώ ψάχνει για δουλειά


Γαλλία: Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Ντιντιέ Λεμέρ κατήγγειλε τον εξισλαμισμό στο σχολείο και στην πόλη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί

Την περασμένη εβδομάδα, ο καθηγητής της φιλοσοφίας Ντιντιέ Λεμέρ σε λύκειο της πόλης Τραπ, στα περίχωρα του Παρισιού, κατήγγειλε τον εξισλαμισμό στο σχολείο και στην πόλη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ισλαμιστές απείλησαν ότι θα τον ξεκοιλιάσουν όπως τον Σαμυέλ Πατύ και φιλο-ισλαμιστές πήγαν να τον βγάλουν τρελό. Και παρότι ο Λεμέρ επιμένει ότι το πρόβλημα είναι ο ισλαμισμός, όχι αυτοί που τον καταγγέλλουν, έχει βρεθεί σήμερα στη θέση του υπόλογου: προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι μυθομανής ή/και ακροδεξιός.

Η κυβέρνηση εξαίρεσε τους μουσουλμάνους της Θράκης από τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια!

( John.k - Η «Ελληνική» κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα …. Δεν θέλει τους Έλληνες!!! Και κάνει τα πάντα να απαλλαγεί από αυτούς … παντού όμως, και στα πάντα … και το δείχνει, δεν κρύβεται !! )


Προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες έδειξε η ελληνική κυβέρνηση στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στο νέο νομοσχέδιο για τη Παιδεία, τα μέλη της οποίας θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια χωρίς βάση εισαγωγής σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα, τα οποία θα πρέπει να κοπιάσουν διπλά για να μπουν.

Μάλιστα πολλά από αυτά, θα δουν τα όνειρά τους για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να «γκρεμίζονται» καθώς με τις βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κοπεί το 30% των υποψηφίων στις πανελλήνιες, οι οποίοι είτε θα αναγκαστούν να ξαναδώσουν ή να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο, τα οποία έχουν στενότατες σχέσεις με την κυβέρνηση.

 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Στρατηγική αντιμετώπιση κρίσεων, στον Σ. Καλόγηρο. Βεργίνα tv

Συνέντευξη Ν. Λυγερού: Στρατηγική αντιμετώπιση κρίσεων, στον Σ. Καλόγηρο. Βεργίνα tv

19 Φεβρουαρίου 2021

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία, Γεωπολιτικά

IIF: Στη "μέγγενη" του παγκόσμιου χρέους παραδίνεται ο πλανήτης

Πιο χρεωμένος από ποτέ ο πλανήτης

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο χρεωμένος ο κόσμος, όσο είναι σήμερα, έπειτα από ένα χρόνο μάχης εναντίον της πανδημίας. Μάλιστα, σύμφωνα και με το πρακτορείο Bloomberg ο δρόμος του δανεισμού είναι ακόμη μακρύς.

Κυβερνήσεις, εταιρείες και νοικοκυριά δανείστηκαν πέρυσι 24 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντισταθμίσουν τον οικονομικό βάρος της πανδημίας, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, ήτοι στα 281 τρισ. δολάρια έως το τέλος του 2020, ή περισσότερο από το 355% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

«Πολίτες, επιχειρήσεις και κράτη θα έχουν περιορισμένες επιλογές και το 2021», σημειώνουν οι οικονομολόγοι και εκτιμούν πως ο δανεισμός θα συνεχιστεί.