MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Νέο κύμα ακρίβειας-Εξάπλωση της εξέγερσης των Γερμανών αγροτών σε Γαλλία και Ολλανδία-Μαζί τους και οι οδηγοί Φορτηγών

Αυτό ακριβώς που φοβόντουσαν στις Βρυξέλλες έγινε, οι μεγάλες διαδηλώσεις των Γερμανών αγροτών εξαπλώθηκαν ταχύτατα σε Γαλλία και Ολλανδία, όπου και εκεί οι αγρότες ήταν από καιρό είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε αυτές.
 
Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι χιλιάδες οδηγοί φορτηγών μεγάλου κυβισμού σε όλη τη Γερμανία υποστηρίζουν τους αγρότες σε όλη την Ευρώπη!
 

Ποιοι είναι οι BRICS και πως αλλάζουν τον κόσμο; Δημ. Σκουτέρης

Τι είναι οι BRICS; Πόσο αλλάζουν ή πόσο μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο; Ποιες χώρες συμμετέχουν και ποια είναι η στάση της Ελλάδας σε αυτό το εγχείρημα;
 
Το 2014, οι BRICS ίδρυσαν τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων σε αναδυόμενες χώρες. Μέχρι το τέλος του 2022, το ίδρυμα είχε χρηματοδοτήσει 98 project, διαθέτοντας συνολικά 32,4 δισ. δολάρια. 
 

Νέα, κούφια ημίμετρα που θυμίζουν… μπανανία

Ούτε ένα στοιχείο για το πόσο θα μειωθούν οι τιμές, σε ποια προϊόντα και πότε από τη νέα δέσμη θολών… μέτρων κατά της ακρίβειας - Κουβέντα για τα υπερκέρδη των τελευταίων 2,5 χρόνων
 
«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός». Με αυτή τη φράση επιχείρησε ακόμα μία φορά να πείσει την ίδια την κυβέρνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο προτού ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοινώσει χθες και τα νέα ημίμετρα, δίχως καμία στόχευση.
  •  του Βασίλη Γαλούπη
Η κοινή γνώμη, άλλωστε, δεν χρειάζεται κι άλλα λόγια του αέρα ή κενές διαπιστώσεις, αλλά να πέσουν στην πράξη οι τιμές στα ράφια. Κάτι που δεν συμβαίνει επί 2,5 χρόνια.