MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Νέο κύμα ακρίβειας-Εξάπλωση της εξέγερσης των Γερμανών αγροτών σε Γαλλία και Ολλανδία-Μαζί τους και οι οδηγοί Φορτηγών

Αυτό ακριβώς που φοβόντουσαν στις Βρυξέλλες έγινε, οι μεγάλες διαδηλώσεις των Γερμανών αγροτών εξαπλώθηκαν ταχύτατα σε Γαλλία και Ολλανδία, όπου και εκεί οι αγρότες ήταν από καιρό είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε αυτές.
 
Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι χιλιάδες οδηγοί φορτηγών μεγάλου κυβισμού σε όλη τη Γερμανία υποστηρίζουν τους αγρότες σε όλη την Ευρώπη!
 
Οι Γερμανοι ξεσηκώθηκαν!

Όλοι στο δρόμο ωρε!!!💪💪💪

Πριν λίγο έγινε γνωστό, ότι οι Γερμανοί αγρότες ανακοινώνουν διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου στο εργοστάσιο ICE, στην ομιλία του ίδιου.
 
Όσο περνούν οι ημέρες φουντώνει η οργή και οι κινητοποιήσεις των αγροτών, των Σιδηροδρομικών , των οδηγών φορτηγών, και άλλων κλάδων στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, συμπαρασύροντας τις τιμές, και προκαλώντας νέο κύμα ακρίβειας, που θα σαρώσει και τις υπόλοιπες χώρες, σε συνδυασμό με την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα.
 
Ήταν τελικά θέμα χρόνου, τα νομοσχέδια και οι ρήτρες για λιγότερο διοξείδιο του άνθρακος ( θανάτωση αγελάδων και προβάτων) , μείωση των επιδοτήσεων σε πετρέλαιο και νέα μηχανήματα στην Γερμανία και άλλες χώρες, για να εξαγριώσουν τους χιλιάδες αγρότες, που βλέπουν ένα τεράστιο παιχνίδι να παίζεται στις πλάτες τους από πολλούς πολιτικούς.
 
Δεν γνωρίζουμε που και πως θα εξαπλωθεί και άλλο αυτό που βλέπουμε στην Γερμανία, το σίγουρο όμως είναι ότι η όλη κατάσταση είναι πολύ σοβαρή πλέον.
Τεράστιοι κίνδυνοι από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην ΕΕ
 
Η Ευρώπη, που θεωρείται από καιρό προπύργιο σταθερότητας, βρίσκεται στον γκρεμό μιας επισιτιστικής κρίσης που απειλεί να διαταράξει την ισορροπία των εθνών της. Αυτή η κρίση, που γεννήθηκε από μια συρροή παραγόντων, ξεπερνά τα σύνορα, επηρεάζοντας τόσο τους εύπορους όσο και τους αγωνιζόμενους.
 
Η Ελλάδα, θα βρεθεί σύντομα στο επίκεντρο και αυτής της καταιγίδας, αντιμετωπίζοντας μοναδικές προκλήσεις που αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη ευρωπαϊκή δύσκολη θέση.
 
Επιπλέον, οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι οικονομικές αστάθειες έχουν μεγαλώσει επικίνδυνα και απειλούν ξεκάθαρα πλέον τις αλυσίδες εφοδιασμού που κάποτε μετέφεραν τα αγαθά χωρίς πολλά προβλήματα.
 
Η αλυσίδα των εισαγωγών και των εξαγωγών γίνεται ολοένα και επικίνδυνη επιχείρηση, αφήνοντας χώρες ολόκληρες με ελλείψεις και αυτό δεν είναι καθόλου καλό προοίμιο για ότι έρχεται.
Στο παγκοσμιοποιημένο σύστημα, η ανικανότητα των πολιτικών ελίτ να δράσουν ταχύτατα και κυρίως αποτελεσματικά, στοιχίζει πλέον πολύ ακριβά στους πολίτες.
 
Το πρόβλημα αν συνεχιστεί αυτό που βλέπουμε στην Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, θα φτάσει και στο νότο της Ευρώπης που φέτος χτυπήθηκε άσχημα από τις φωτιές και τις πλημμύρες, ειδικά η χώρα μας.
 
Το τελικό αποτέλεσμα θα γίνει αισθητό στα Σούπερ Μάρκετ ( που λειτουργούν πλέον ληστρικά) έως το πιάτο του καταναλωτή, προκαλώντας πιθανόν αντιδράσεις που ίσως να μην έχουμε δει ξανά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου