MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Roubini: Πιστωτικό κραχ λόγω κρίσης στις τράπεζες των ΗΠΑ, προ των πυλών σκληρή ύφεση - Αύξηση επιτοκίων από Fed Ιούλιο και Σεπτέμβριο

Η πρόοδος στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα ξεκλειδώσει ένα μακροπρόθεσμο θαύμα παραγωγικότητας, λέει ο Nouriel Roubini
 
Με νέα παρέμβασή του ο Nouriel Roubini σπεύδει να διαλύσει τα μυθεύματα περί εξομάλυνσης σε ό,τι αφορά τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, για τον οποίο βλέπει πιστωτικό κραχ…
 
(Μια πιστωτική κρίση είναι η απότομη μείωση της γενικής διαθεσιμότητας δανείων ή πίστωσης ή η ξαφνική σύσφιξη των όρων που απαιτούνται για την απόκτηση δανείου από τις τράπεζες.
 
Γενικά δε συνεπάγεται μείωση της διαθεσιμότητας πιστώσεων ανεξάρτητα από την αύξηση των επιτοκίων.)
 

Γιγαντώνεται το μέτωπο κατά των ΗΠΑ - Ρωσία: Περίπου 20 κράτη θέλουν να ενταχθούν στους BRICS

Οι BRICS είναι μια ομάδα κρατών που δεν ακολουθούν κάποιον αρχηγό επισημαίνει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών 

Στο αντίπαλο δέος της Δύσης και του κυριαρχικού μοντέλου της παγκόσμιας διακυβέρνησης των ΗΠΑ εξελίσσονται με γοργό ρυθμό οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) καθώς αυξάνονται διαρκώς τα κράτη που εκφράζουν την επιθυμία τους να γίνουν μέλη της Συμμαχίας.
 
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov υποστήριξε ότι περίπου 20 κράτη επιδιώκουν να γίνουν μέλη των BRICS, αναφέροντας πως ο αριθμός αυτός βαίνει διαρκώς αυξανόμενος.