MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ελλάδα και Ζητήματα Πολιτικής – Δημοκρατίας και Παγκόσμιων Στρατηγικών

Ο Δημήτρης Xριστόπουλος Κοσμήτορας Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, Συγγραφέας και τέως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου( FIDH), σε μια συζήτηση – πρόκληση :


- Πως τοποθετείται στη διεθνή συγκυρία και τι εκτιμά για τα μεγάλα ζητήματα Γεωπολιτικής και Διεθνούς σκηνής από το δίπολο του νέου ανταγωνισμού ΗΠΑ- Κίνα και των συμμαχιών που χτίζουν, στην αναδυόμενη Ινδία , ο ρόλος της βιο-πολιτικής, της γεω-οικονομίας και της τεχνολογικής επανάστασης των δικτύων και της ρομποτικής

- Που οδεύουν στη πολιτική γεωγραφία οι μεγάλες διακρατικές ενώσεις με επίκεντρο τις ΗΠΑ και την Ευρώπη

Σταθακόπουλος Δημήτρης/ Ελληνοτουρκικά / Ο διάδοχος του Ερντογάν / Ελλάδα // Ενημέρωση & Σκέψη

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος στο Κανάλι Ένα 90,4 (30-11-2021).


Ο κ. Σταθακόπουλος, νομικός και οθωμανολόγος, μίλησε για τον πιθανότερο διάδοχο του Ερντογάν που αν αναλάβει, η Ελλάδα θα χάσει τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει αυτή τη στιγμή.
 

Το θαύμα της Μποτσουάνα

Δεν μπορούμε παρά να νοιώσουμε ντροπή ως Έλληνες, για το ότι δεν κατανοούμε το αυτονόητο – πως η μακροπρόθεσμη ευημερία, καθώς επίσης η σταθερότητα μίας χώρας, εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από το επίπεδο της μόρφωσης, της καλλιέργειας καλύτερα των Πολιτών της. Από το πόσο σημαντική είναι δηλαδή η παιδεία που οφείλει να αποτελεί το βασικότερο μέλημα της κυβέρνησης ενός κράτους – το οποίο δεν θέλει να «άγεται και να φέρεται» από την πολιτική διαφθορά της οικονομικής και πολιτικής ελίτ του. Το παράδειγμα της Μποτσουάνα αποδεικνύει αναμφίβολα ότι, η ευημερία μίας χώρας δεν εξαρτάται από το μέγεθος της, αλλά από την κυβέρνηση και από τους Πολίτες της – οι οποίοι είναι τότε μόνο υπερήφανοι, παραγωγικοί, έντιμοι και συνειδητοί, όταν η πατρίδα τους έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει η ίδια προοπτικές για το μέλλον τόσο το δικό τους, όσο και των παιδιών τους.


Οι αποφάσεις του ΣτΕ δίνουν την εντύπωση πως αυτή η χώρα πλέει σε «πελάγη» συνταγματικότητας

( John.k - Βγάζει ο πρωθυπουργός μια ΚΥΑ , και είναι υπεράνω Θεμελιωδών Άρθρων του Συντάγματος, Διεθνή Συνθηκών, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κλπ … και οι Δικαστές κάνουν τους τρείς πιθήκους Sanzaru… Δικαιοσύνη ολοκληρωτικού καθεστώτος!!!!  ) 
 
Το ΣτΕ συνεχίζει να λειτουργεί σε ρόλο μόνιμου «χειροκροτητή» για όλα τα αδιανόητα μέτρα υποχρεωτικότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε την απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) να εγκρίνει ως… συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ΕΜΑΚ και υγειονομικούς, όπως επίσης και την αναστολή εργασίας για όλο το προσωπικό των δομών υγείας που δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση της κυβέρνησης. 

Σε απόλυτη σύμπνοια με τη κυβέρνηση το ΣτΕ
 
Το ΣτΕ συνεχίζει να λειτουργεί ως μια μεγάλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσα παρανοϊκά μέτρα επιβάλλουν οι κυβερνήσεις. Το ίδιο ακριβώς γινόταν και στη δεκαετία των μνημονίων. Συνταγματικά τα μνημόνια που βασίστηκαν πάνω σε ένα παράνομο και καταχρηστικό χρέος, συνταγματικές οι περικοπές 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων, συνταγματική και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.