MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Οι αποφάσεις του ΣτΕ δίνουν την εντύπωση πως αυτή η χώρα πλέει σε «πελάγη» συνταγματικότητας

( John.k - Βγάζει ο πρωθυπουργός μια ΚΥΑ , και είναι υπεράνω Θεμελιωδών Άρθρων του Συντάγματος, Διεθνή Συνθηκών, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κλπ … και οι Δικαστές κάνουν τους τρείς πιθήκους Sanzaru… Δικαιοσύνη ολοκληρωτικού καθεστώτος!!!!  ) 
 
Το ΣτΕ συνεχίζει να λειτουργεί σε ρόλο μόνιμου «χειροκροτητή» για όλα τα αδιανόητα μέτρα υποχρεωτικότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε την απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) να εγκρίνει ως… συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ΕΜΑΚ και υγειονομικούς, όπως επίσης και την αναστολή εργασίας για όλο το προσωπικό των δομών υγείας που δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση της κυβέρνησης. 

Σε απόλυτη σύμπνοια με τη κυβέρνηση το ΣτΕ
 
Το ΣτΕ συνεχίζει να λειτουργεί ως μια μεγάλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσα παρανοϊκά μέτρα επιβάλλουν οι κυβερνήσεις. Το ίδιο ακριβώς γινόταν και στη δεκαετία των μνημονίων. Συνταγματικά τα μνημόνια που βασίστηκαν πάνω σε ένα παράνομο και καταχρηστικό χρέος, συνταγματικές οι περικοπές 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων, συνταγματική και η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Παναγιώτης Πικραμμένος ξεπετάχτηκαν από αυτή τη μηχανή… επιβεβαίωσης συνταγματικότητας (το ΣτΕ), αφού είχαν σημαντική συμβολή σε κάποια από τα παραπάνω. Τώρα βέβαια έχουν σημαντικότερες δουλειές να κάνουν.
 
Η μεν κα. Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ, έχει να μας ενημερώσει για την… άφυλη κοινωνία που μας διδάσκει ο «Winnie the Pooh». Ο δε κ. Πικραμμένος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μας γνωστοποίησε πως είναι διατεθειμένος να παύσει να είναι δημοκράτης, προκειμένου να κάνει κάτι «για το καλό μας».
 
Γενικά δίνεται μια εντύπωση πως σε αυτή τη χώρα κολυμπούμε σε πελάγη συνταγματικότητας.
 
Συνταγματικός ο ανήθικος κεφαλικός φόρος που παραβιάζει τη συναίνεση σε ιατρική πράξη, όπως αποφάσισε η Βουλή. Παρά του ότι υπάρχει και ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που απαγορεύεται ΚΑΘΕ μορφή άμεσου ή έμμεσου εξαναγκασμού για εμβολιασμό. Συνταγματικό το να πεταχτούν στον δρόμο οι 7.000 υγειονομικοί, και ας πεθαίνει κόσμος στα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων προσωπικού.
 
Συνταγματικό και το «μαχαίρι στον λαιμό» των ΕΜΑΚ. Για τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο «δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει πως μεταδίδουν τον ιό», άλλα για τα ΕΜΑΚ μάλλον κάπου θα… υπάρχει. Όλα συνταγματικά και όμορφα.
 
Εδώ είναι Ελλάδα και όλα κυλούν στο… πνεύμα του Συντάγματος. Δεν είναι δα και Αμερική που βρίσκονται «θρασύτατα» ομοσπονδιακά δικαστήρια να μπλοκάρουν την εντολή Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών! Όλα κι όλα.
 
Η απόφαση βγαίνει τον Απρίλιο, άλλα χρησιμοποιείται από τώρα
 
Εντωμεταξύ η τελική διάσκεψη του ΣτΕ έγινε την περασμένη Παρασκευή, και οι αποφάσεις αναμένεται να δημοσιευτούν τον… Απρίλιο του 2022. Όμως το αποτέλεσμα των αποφάσεων δημοσιοποιήθηκε άρον – άρον στα media (με πηχυαίους τίτλους), για να λειτουργήσει ως ντελάλης για την επέκταση της υποχρεωτικότητας που επιθυμεί διακαώς να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Έχουμε φτάσει στο σημείο, οι αποφάσεις ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου να χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακό μπαϊράκι, πριν καν δημοσιευθούν επίσημα.
 
Και έτσι οι ευλογίες του ΣτΕ που προσδίδουν ένα μεγαλείο συνταγματικότητας που μας κάνει να νοιώθουμε σα να διανύουμε μια δημοκρατική «άνοιξη», λύνει τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για περεταίρω τιμωρητικά μέτρα. Ήδη συζητείται έντονα η διεύρυνση της ηλικιακής ομάδας που θα λαμβάνει την «τιμή» να πληρώνει ένα απόλυτα… συνταγματικό χαράτσι.
 
Τα 50 έτη και άνω, βρίσκονται ήδη στο τραπέζι και η απόφαση του ΣτΕ έδωσε πνοή αυτοπεποίθησης στην κυβέρνηση. Παρόμοιες σκέψεις υπάρχουν και για επέκταση υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενη στην εστίαση.
 
Το βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει σοβαρή θεσμική αντίδραση, στα όσα πρωτοφανή αποφασίζονται σε αυτή τη χώρα. Ο λαός έχει απομείνει μόνος του, να δέχεται το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο. Πριν προλάβει ο πολίτης να εστιάσει σε αυτό που συμβαίνει, έχει αποφασιστεί ήδη κάτι άλλο, ακόμα χειρότερο.
 
Χωρίς την ύπαρξη ενός καθ΄ ύλην αρμόδιου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το τι είναι συνταγματικό και τι δεν είναι, έχει καταντήσει σαν καφενειακή συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ακούει κάποιος τις συζητήσεις τους στη Βουλή και είναι λες και περιγράφουν αν υπήρξε οφσάιντ σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Τόσο πολύ έχει εκπέσει το νόημα ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, όπως είναι η καταπάτηση του Συντάγματος.
 
Ασφαλώς στη συνείδηση του λαού, δεν έχει εκπέσει καθόλου…

Πηγή : sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου