MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Φωτιές: Γιατί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για τις καταστροφές

Για τις πυροκαταστροφές φταίει ο κακός μας ο καιρός, ή το κακό μας το κεφάλι;
 
Γράφει ο
Χρήστος Κουτσούκος
Σμχος (ΜΤ) ε.α. Π.Α.
 
Το εκ των πραγματικών περιστατικών εύστοχο ερώτημα του Επίτιμου Α/ΓΕΣ Γ. Καμπά «Ο πανίσχυρος στρατιωτικά Έβρος, «ανοχύρωτος» στη φωτιά;» (*), αναδεικνύει τις εξής πιθανές ελλείψεις (παρόμοια ισχύουν για τις υπόλοιπες πυρκαϊές, Ρόδος, Πάρνηθα, Στείρι-Οσιος Λουκάς, κλπ) και οι οποίες πρέπει να εξεταστούν:
 
1)–  Κατ’ αρχήν (ελλείψεις ) επαρκούς ετήσιας πρόβλεψης/Γραπτής Εκτίμησης, πιθανών και ενδεχομένων πυροκινδύνων (ΓΕΠΚ).  Δηλαδή αν πιάσει φωτιά στο τάδε σημείο, πως μπορεί να εξελιχθεί και τι να απειλήσει.
 

Συγκάλυψη για την τραγωδία των Τεμπών! Ποια κρίσιμα στοιχεία έχουν «διαγραφεί»…

Έξι μήνες συμπληρώθηκαν από την τραγωδία στα Τέμπη. 57 άνθρωποι ,οι περισσότεροι νέοι , έχασαν τη ζωή τους. Οι συγγενείς των θυμάτων μόνοι προσπαθούν να βρουν γιατί χάθηκαν τόσο άδικα. Δεν έχουν καμία βοήθεια από πουθενά και όπως φάνηκε ακόμη και ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έβαλε και αυτή την τραγωδία στο «ράφι της λήθης». Αυτό το κλίμα ευνοεί τη συγκάλυψη και αυτό προκύπτει από τις ανεξήγητες καθυστερήσεις στις έρευνες αλλά και από τα πενιχρά αποτελέσματα.
 
Ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα είναι τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το τρένο στο οποίο επέβαιναν τα αδικοχαμένα παιδιά. Η έκρηξη που έγινε δεν δικαιολογείται μόνο από τη σφοδρή σύγκρουση. Φαίνεται ότι κάποιοι επιδιώκουν να μη μάθουμε ποτέ το φορτίο…
 

Κ.Μητσοτάκης: «Για όλα φταίει η κλιματική κρίση και το φαινόμενο του πυρονέφους της νύχτας – Εμείς τα κάναμε όλα καλά»!

Απόσειση ευθυνών από τον πρωθυπουργό για την μεγαλύτερη οικολογική καταστρφοή που βρήκε ποτέ την χώρα
 
Επιθετικός απέναντι στους επιστήμονες εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ευθέως αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις τους για το μέγεθος της καταστροφής κατά την ομιλία του στην Βουλή για τις φονικές πυρκαγιές και πρόσθεσε πως για όλα αυτά φταίει η… κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του «πυρονέφους της νύχτας»!

Ο πρωθυπουργός ακολούθησε την συνηθισμένη του στρατηγική «του όλα τα κάναμε καλά αλλά φταίει παγκοσμίως η κλιματική κρίση» ενώ αναφερόμενος στον Έβρο και τη φωτιά που καίει για 13η μίλησε για «το φαινόμενο του πυρονέφους της νύχτας» ενώ ευθέως έδειξε τους παράνομους μετανάστες ως εμπρηστές στις ακριτικές περιοχές.