MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Το μέλλον της Ελλάδας

Εάν δεν εκμεταλλευθούμε έγκαιρα τις γεωπολιτικές συγκυρίες, καθώς επίσης εάν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί, τότε η πατρίδα μας θα μετατραπεί σε μία μαύρη τρύπα στο χάρτη – σε μία πολυπολιτισμική περιοχή που οι ιθαγενείς θα αποτελούν την εξαθλιωμένη μειονότητα, ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή.

Άποψη

Κατά την άποψη μου η ενασχόληση με τις εκλογές, με το ποιό κόμμα δηλαδή θα αποτελέσει την επόμενη κατοχική κυβέρνηση της Ελλάδας, τη χειρότερη όλων στην ιστορία μας όπως προβλέπεται, αποτελεί το άκρον άωτο της ανοησίας – ειδικά όταν μπορεί κανείς εύκολα να υποθέσει το μέλλον της χώρας μας, διαθέτοντας τα εξής πολύ ασφαλή κριτήρια:

Οι Γερμανοί ποτέ δεν έφυγαν από την Ελλάδα

Του Γ. Τράγκα.

Άκουσα χθες πολλές αναφορές από έγκριτους συναδέλφους για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς κατακτητές. Οι ναζί υπέστειλαν τη σημαία τους από την Ακρόπολη στις 9.40 το πρωί της 12ης Οκτωβρίου 1944. Ημέρα Πέμπτη. Σαν χθες. Ο Γερμανός αντιπτέραρχος, στρατιωτικός διοικητής Νοτίου Ελλάδας, Χέλμουτ Φέλμι ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά στρατεύματα αποσύρονται από την πόλη της Παλλάδος Αθηνάς. Η πρωτεύουσα είχε ήδη κηρυχθεί ανοχύρωτη πόλη. Οι δωσίλογοι των Ταγμάτων Ασφαλείας, οι Κουίσλινγκς, κλείνονται στο στρατόπεδο, εκεί στο Γουδί, ενώ μικρό γερμανικό απόσπασμα παραμένει στην περιοχή του Πειραιά για να διενεργήσει καταστροφές. 

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί κοίτασμα του μεγέθους του ισραηλινού “Λεβιάθαν”…

Γράφει ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος*

Μπορεί για τους πολλούς να αποτελεί κάτι εντελώς καινούργιο, όμως αποτελεί κοινό μυστικό στους κόλπους των ειδικών, ότι η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα ο Θερμαϊκός κόλπος, μπορεί να αναδειχθεί στον ενεργειακό τροφοδότη ολόκληρης της Βαλκανικής χερσονήσου για πολύ μεγάλο διάστημα, όπως μαρτυρούν εξειδικευμένες έρευνες στη γεωλογική μορφολογία του εν λόγω θαλάσσιου χώρου.

135 τρις δολ. χρέος 30 τράπεζες του G-20.

135 τρις δολ. χρέος είναι φορτωμένες 30 τράπεζες του G-20. Αυτό ξεπερνά το 235% του ΑΕΠ των χωρών του G-20. Που θα σκάσει άραγε αυτό το χρέος;

Θα σκάσει στα κεφάλια των απλών ανθρώπων ρευστοποιώντας τις περιουσίες τους για να μετατραπούν τα χαρτιά που έχουν στα χέρια τους οι τράπεζες σε πραγματικό πλούτο. 

Ν. Λυγερός - Δυναμική ΑΟΖ και προοπτικές Ελλάδας.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού: 

"Δυναμική ΑΟΖ και προοπτικές Ελλάδας".

Σητεία, 13/10/2017

Σητεία, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη. Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα: 19.30