MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Μητσοτάκης ζητά «Παγκόσμια διακυβέρνηση» όπως ο Γιώργος Παπανδρέου – Θα έχει όμως και την τύχη του ΓΑΠ!

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ ήταν χαρακτηριστική της διακυβέρνησης του. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αδιαφορεί για τα εθνικά θέματα και έχει το ενδιαφέρον του στραμμένο στην εξυπηρέτηση διεθνών συμφερόντων.
 
Στην χθεσινή του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην παγκόσμια κοινότητα, αντί να θέσει το θέμα της παράνομης κατοχής της Κύπρου από τους Τούρκους, την επεκτατική πολιτική Ερντογάν σε Βαλκάνια, Μεσόγειο και Μ.Ανατολή και τις καταστροφικές συνέπειες της μαζικής λαθρομετανάστευσης, προτίμησε να χαϊδέψει τα αυτιά των παγκόσμιων ελίτ και να δηλώσει απόλυτη πίστη στα σκοτεινά και αντι-δημοκρατικά σχέδια τους.
 

Ευρωκοινοβούλιο και ευρωπαϊκή επιτροπή στα χακί, χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου! Λεωνίδας Βατικιώτης

Γράφει ο

Ιστορικής σημασίας είναι η απόφαση που έλαβε το Ευρωκοινοβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου, με την οποία καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να δώσουν πράσινο φως στην Ουκρανία για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας.
 
Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία 425 ψήφων υπέρ, 131 ψήφων κατά και 63 αποχών, που δείχνει την σαρωτική φιλο-πολεμική πλειοψηφία  που έχει συγκροτηθεί στο εσωτερικό του. Η  απόφαση της φιλοπολεμικής πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου ισοδυναμεί με κλιμάκωση του πολέμου γιατί εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον εξελισσόμενο πόλεμο. Το Ευρωκοινοβούλιο, αντί να πρωτοστατήσει  στην ειρηνική διευθέτηση της διαμάχης, προκρίνει την γενίκευσή της καθώς  η χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή χωρών όπως η Αγγλία και οι ΗΠΑ επειδή μόνο αυτές διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για την υποστήριξη ανάλογων χτυπημάτων.