MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Καθηγητής Φώσκολος: Μεγάλο παραμύθι η Κλιματική Αλλαγή – Γιατί το κατασκεύασε η Θάτσερ το 1978

Ο καθηγητής κ. Αντώνης Φώσκολος είναι ο άνθρωπος που έπεισε τους πολιτικούς «ταγούς» να ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο πέριξ της Κρήτης. Όλοι θυμόμαστε τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει ξεδιάντροπα μέσα στη Βουλή, πως η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαια, την ίδια περίοδο μας δένανε χειροπόδαρα με τα μνημόνια και την υποθήκευση όλης της χώρας στους δανειστές.

Ο καθηγητής κ. Αντώνης Φώσκολος είναι ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Ο νέος ευρωπαϊκός συμβιβασμός και η εκλογή της Φον ντερ Λάιεν

Γράφει ο Νότης Μαριάς*

Η οριακή εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε τις συμμαχίες αλλά ταυτόχρονα και τις τεράστιες αντιθέσεις που υποβόσκουν στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Γιατί είναι προφανές ότι η επίδειξη δύναμης που επιχείρησε για άλλη μια φορά ο γαλλογερμανικός άξονας καπελώνοντας κυριολεκτικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και τους υπόλοιπους εταίρους στην ΕΕ με την επιβολή λύσης πακέτο για όλα τα υψηλά αξιώματα της ΕΕ πέρασε έστω και οριακά. 

“Η Τουρκία πήρε από τον Χίτλερ 189 τόνους χρυσού για διευκολύνσεις”! Αποκαλύψεις σοκ από έκθεση των ΗΠΑ

Η Γερμανία αντιμέτωπη ξανά με το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της! Κι αυτή τη φορά το επώδυνο για το Βερολίνο “φλας μπακ”, γίνεται από τις ΗΠΑ! Οι New York Timesαποκαλύπτουν έκθεση που θα δημοσιοποιθεί την Τρίτη στην οποία υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ναζιστική Γερμανία μοίρασε μέρος από το χρυσό που άρπαξε από χώρες που κατείχε σε χώρες που συνεργάστηκαν ή κράτησαν στάση ουδετερότητας και την διευκόλυναν. Μεταξύ αυτών και η Τουρκία!

Πώς χάθηκε ο «Greek Stream»

( John.k - Αφού δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της Γερμανίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) ούτε των Αμερικάνων (ΣΥΡΙΖΑ) …. Και αφού οι δικοί τους άνθρωποι, τα δικά τους παιδιά είναι αυτοί που «ψήφησαν»  οι Έλληνες τα τελευταία 50 χρόνια και έχουμε «δημοκρατία» …. Αυτοί ξέρουν !!! ..... , που είναι το περίεργο ; …… ) 

Στα «ψιλά» πέρασε η είδηση ότι ο Alexander Novak, υπουργός Ενέργειας της Ρώσικης Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου που είχε συμφωνηθεί να περάσει από την Ελλάδα, τελικά θα περάσει από τη Βουλγαρία. 

Ηταν ο γνωστός «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» ή «Greek Stream» ο οποίος είχε συμφωνηθεί από το 2015, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, να κατασκευαστεί και να περάσει από τη χώρα μας. 

Μια επένδυση πάνω από 2 δις ευρώ που θα έδινε 20.000 θέσεις εργασίας και θα αναβάθμιζε γεωπολιτικά τη θέση της Ελλάδας. 

Επίσης, η πρόβλεψη ήταν ότι θα περνούσαν 50 κυβικά μέτρα αερίου από την Ελλάδα, και με συμμετοχή στο νέο αγωγό 50%-50% θα είχε εκατομμύρια έσοδα από τέλη αλλά και φθηνό φυσικό αέριο. 

Εργαζόμαστε 180 ημέρες ετησίως για να πληρώνουμε φόρους

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα έρευνας του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦΙΜ), η οποία πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά και απεικονίζει με κατανοητό τρόπο τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων καθώς απαντά στο ερώτημα: «Μέχρι ποια ημέρα του χρόνου εργάζονται οι Έλληνες φορολογούμενοι για να πληρώσουν τους φόρους του κράτους;».

Για το 2019, το ΚΕΦίΜ υπολογίζει ως Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας την 30η Ιουνίου.

Η Τουρκία του Ερντογάν σε άτυπη κατάσταση έκτακτης ανάγκης… μονίμως

Παρά το ότι το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ήρθη πριν από ένα περίπου χρόνο, οι επιπτώσεις του παραμένουν ορατές. Πολλοί πολίτες συνεχίζουν να στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων, οι φυλακές είναι υπερπλήρεις και όλα δείχνουν ότι 3 χρόνια μετά η χώρα ζει υπό καθεστώς άτυπης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Η κυβέρνηση χτίζει 137 νέες φυλακές

Χαρακτηριστικό το άρθρο από τη γερμανική Die Welt: Ο αρθρογράφος της εφημερίδας επικαλείται μελέτη του Βέλι Ακμπαμπά, αντιπροέδρου του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του CHP. «Από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 21 Ιουλίου του 2018, 130.00 άνθρωποι απολύθηκαν από δημόσιες υπηρεσίες. Οι 46 εξ αυτών αυτοκτόνησαν, ανάμεσά τους αστυνομικοί, δάσκαλοι, στρατιωτικοί και δικαστές…

H μεγάλη ώρα έφτασε: Κίνηση-ματ από την Κύπρο – Επίσημα το τεμάχιο 7 σε Total – ENI!

Επεκτείνουν την παρουσία τους στην κυπριακή ΑΟΖ οι ενεργειακοί κολοσσοί Total και ENI. Μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε ότι οι δύο κολοσσοί θα συνεργαστούν και στον τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Παράλληλα, το Υπουργικού Συμβούλιο ενέκρινε άλλες εννέα γεωτρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Προ ημερών ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ανέφερε πως βρίσκονταν στο στάδιο της νομοτεχνικής επεξεργασίας των συμφωνιών.

Σε σχετικό ρεπορτάζ την 10η Μαΐου, γνωστοποιήθηκε η σύμπραξη της γαλλικής με την ιταλική εταιρεία, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να συνεργαστούν και σε άλλα τεμάχια της ΑΟΖ.