MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ο πρωθυπουργός του «εγώ δεν φταίω σε τίποτα» βάζει σε «σειρά τις σκέψεις του» και ρίχνει αναίτια δακρυγόνα στον οργισμένο κόσμο!

Είναι γνωστό ότι ο σημερινός πρωθυπουργός στα δύσκολα και τα δραματικά «δεν ξέρει τίποτα» και «δεν φταίει σε τίποτα»! Για την τραγωδία στα Τέμπη το πολύ ,πολύ να μοιραστεί την ευθύνη «με τους προηγούμενους»!
 
Ο κ.Μητσοτάκης με ένα ανούσιο κείμενο στο facebook γράφει πολλά χωρίς να λέει απολύτως τίποτα. Το συγγνώμη με 57 νεκρούς δεν αρκεί. Κι έχει πει τόσα συγγνώμη πλέον που η αξία της λέξης δεν έχει σημασία.
 
Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν με την εκκωφαντική σιωπή της θλίψης. Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη που γράφει στο facebook και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου «σπάει» αυτή τη σιωπή με δαρκτυγόνα. Έτσι χωίς λόγο,απλά για να διαλυθεί το πλήθος…
 

«Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν»

( John.k - Η κυβέρνηση έστειλε τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ για να διαλύσουν τον πλήθος που διαμαρτύρεται )
 
Μεγάλη πορεία για το πρωτοφανές αλλά προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τα δεκάδες θύματα στα Τέμπη σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη μέρα, στο κέντρο της Αθήνας παράλληλα με διαμαρτυρίες ανά την επικράτεια, από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από τα Γιάννενα μέχρι τη Μυτιλήνη.
 
Άνδρες των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων προχώρησαν σε ρίψη κρότου - λάμψης προκαλώντας αποπνυκτική ατμόσφαιρα για τους  χιλιάδες διαδηλωτές, που απαιτούν να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες για τις δολοφονίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, και να μη συγκαλυφθούν διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να ξεχαστούν.
 
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επεισόδια κατά τη διάρκεια της οποίας ομάδα ατόμων, αποκομμένη από τον κύριο όγκο της ειρηνικής διαμαρτυρίας, πέταξε βόμβες μολότοφ. 
 

Νομισματική επανάσταση: Αργεντινή και Βραζιλία με το «sur» θα αποδράσουν από τη φυλακή του χρέους - Παγκόσμια συνεργασία των κρατών του Νότου

Η απο-παγκοσμιοποίηση, η κατάρρευση του δολαρίου και οι νέες νομισματικές ισορροπίες 
 
Η Αργεντινή και η Βραζιλία ανακοίνωσαν πρόσφατα προκαταρκτικά σχέδια για τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος με το όνομα ως «sur», που σημαίνει «νότος», και το οποίο θα χρησιμοποιείται σε διμερείς εμπορικές συναλλαγές στη Λατινική Αμερική.

Προς το παρόν, δεν θα αντικαταστήσει το νόμισμα κάθε κυρίαρχου κράτους, δηλαδή θα διατηρήσουν τη νομισματική κυριαρχία, αλλά θα χρησιμοποιηθεί μαζί με τα εγχώρια νομίσματά τους, το ρεάλ και το πέσο, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάρτησή τους από το δολάριο ΗΠΑ. 

Κάποιοι δεν ήθελαν την ειρήνη στην Ουκρανία…

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ειδικότερα για το γεγονός, ότι οι εχθροπραξίες και από τις δύο πλευρές θα μπορούσαν να είχαν τερματιστεί εάν η Δύση και οι ηγέτες της με «μπροστάρη» εκείνη τη περίοδο τον Μπόρις Τζόνσον, δεν επιχειρούσαν ένα είδους σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Γράφει ο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ
 
Η προαναφερόμενη πεποίθηση αποτελεί ένα γενικότερο συμπέρασμα από τα ουκρανικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι μετά την εμφάνιση του Τζόνσον στο Κίεβο προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όλα άλλαξαν για το ουκρανικό ζήτημα. Όπως αναφέρει η Ukrainska Pravda, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, «εμφανίστηκε στην πρωτεύουσα τον Απρίλιο του 2022 σχεδόν χωρίς προειδοποίηση»,  προτρέποντας τον Ζελένσκι να μην διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της  ουκρανικής εφημερίδας ο Τζόνσον είπε, ότι ακόμη κι αν η Ουκρανία ήταν έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία, οι δυτικοί υποστηρικτές του Κιέβου δεν ήταν.