MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

GR 1:23 / 24:05 Options Γιώργος Αδαλής: Οι Γερμανοί βάζουν "χέρι" και στην ευρωπαϊκή κτηνοτροφία - Φτιάχνουν λόμπι στην ΕΕ

Στη συζήτησή μας (03-06-2022) ο οικονομολόγος και αναλυτής περιγράφει την επερχόμενη επιδείνωση της γενικότερης οικονομιικής κρίσης η οποία έχει ενσκήψει και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζει σε μία ιδιαίτερη πτυχή η οποία αφορά ιδιατέρως στην Ελλάδα: Στην κτηνοτροφία.


Όπως σημειώνει παρατηρείται μία ετεροβαρής διευθέτηση στο θέμα των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στην κτηνοτροφία μεταξύ των κρατών-μελών με κάποια εξ αυτών να εισπράτουν πολλαπλάσιου ύψους ενισχύσεις για τους κτηνορόφους τους σε σχέση με άλλα, όπως η Ισπανία σε σχέση με την Ελλάδα.

Αδαλής Γ: Έχει πολύ βάθος η υπόθεση με τα 2 ελληνικά τάνκερ στα Στενά του Ορμού

Ο οικονομέτρης Γιώργος Αδαλής, μίλησε για τη δέσμευση από το Ιράν δύο ελληνικών τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ (02-06-2022). 
 
Όπως είπε ο κ. Αδαλής, "Τώρα βρισκόμαστε στη φάση που θα ξεκινήσει μια περιπέτεια για τις οικογένειες των ναυτικών μας τις οποίες ελάχιστοι συζητάνε για αυτό, κυρίως στρέφουν το θέμα στη γεωπολιτική. ... Από εκεί και πέρα, ποια θα είναι η τύχη της υπόθεσης όταν μεταγγιστεί το πετρέλαιο από τα 2 τάνκερ θα το δούμε. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ βάθος. Ελπίζω στο Υπουργείο Εξωτερικών θα υπάρχουν έμπειρα στελέχη διότι εγώ θυμούμαι ότι αυτός ο οποίος είναι ο αχάριστος της υπόθεσης, είναι το ίδιο το Ιράν. Διότι στον πολυετή πόλεμο Ιράκ-Ιράν μόνο οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν πάρει το μέρος του Ιράν και εκτελούσαν τότε εν μέσω ρίψης βομβών, μεταφορές φορτίου, Περσικού φορτίου όχι Ιρακινού, Περσικού φορτίου από και προς την Περσία, που από ότι φαίνεται η καινούργια διοίκηση του Ιράν αυτά τα έχει ξεχάσει". 

Όταν ξένοι αξιωματούχοι σε ενημερώνουν για εθνικά σου θέματα, πιστοποιούν ότι έχεις γίνει η τέλεια Μπανανία

Ελευθέριος Ανδρώνης


Σε διάστημα μιας βδομάδας, 2 ξένοι αξιωματούχοι μας ενημέρωσαν για τις κινήσεις Μητσοτάκη, και πιστοποίησαν πως ζούμε σε μια απόλυτη αποικία


Ξένοι αξιωματούχοι: Πότε μπορείς να πεις με βεβαιότητα πως η χώρα σου έχει καταντήσει ένα πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο; Πότε μπορείς να πεις με σιγουριά ότι η πάλαι ποτέ περήφανη πατρίδα σου, έχει μετατραπεί σε αποικία που έχει απεμπολήσει την κυριαρχία της; Πότε μπορείς να συμπεράνεις πως μια κυβέρνηση έχει παραδώσει την μοίρα ενός λαού, σε τρίτους;

Ξεκίνησε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ στην Ουάσινγκτον φέτος-Τι θα συζητήσουν-Ποιοι Έλληνες είναι στην λίστα

Η συνάντηση της περιβόητης Λέσχης Bilderberg 2022 ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στην Ουάσινγκτον.


Από την χώρα μας συμμετέχουν τέσσερις:
-Παπαλεξόπουλος, Δημήτρης (GRC), Πρόεδρος Ομίλου Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ

-Πιερρακάκης, Κυριάκος (GRC), Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

-Βερέμης, Μάρκος (GRC), Συνιδρυτής και Πρόεδρος, Upstream

- Σχοινάς, Μαργαρίτης (INT), Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ένα δελτίο τύπου με τον κατάλογο των θεμάτων και των συμμετεχόντων αναφέρει:

Η 68η Συνάντηση Μπίλντερμπεργκ θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2022 στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Περίπου 120 συμμετέχοντες από 21 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Όπως πάντα, έχει προσκληθεί μια πολυποίκιλη ομάδα πολιτικών ηγετών και εμπειρογνωμόνων από τη βιομηχανία, τη χρηματοδότηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την εργασία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Τουρκία σε επιθετικό παροξυσμό και στην Ελλάδα οι τηλεοράσεις παίζουν τουρκικά σήριαλ!

Κείμενο του ΙΗΑ

Η Τουρκία τον Μάιο του 2022, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την υποκριτικά φιλική υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη από τον «κανονικό ισλαμοφασίστα» (κατά τον Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζενγκίζ Ακτάρ –συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημοσθένη Γκαβέα, 10/12/2019), επανήλθε τάχιστα στο κλίμα του υβριδικού πολέμου της τελευταίας διετίας όχι μόνο με προκλητικές και μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και με σχεδόν καθημερινό «εκφοβισμό» (bullying), καθώς και χονδροειδή Fake News.

Είναι πρακτικά αδύνατο να παρατεθούν όλες οι καθημερινές υπερβολές των διάφορων αξιωματούχων των Τούρκων ισλαμιστών και παντουρκιστών που καταγράφηκαν τον μήνα Μάιο 2022, μπορούμε όμως να πάρουμε μια μικρή «γεύση»:

Η Ρωσία κερδίζει τον οικονομικό πόλεμο

Το Σιδηρούν Παραπέτασμα των δεκαετιών του 1940 και του 1950, σχεδιάστηκε φαινομενικά για να απομονώσει τη Ρωσία από τη Δυτική Ευρώπη – για να κρατήσει έξω την κομμουνιστική ιδεολογία και τη στρατιωτική διείσδυση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το σημερινό καθεστώς κυρώσεων είχε και έχει ως στόχο να αποτρέψει τις χώρες του αμερικανικού ΝΑΤΟ και άλλους δυτικούς συμμάχους, από το να διευρύνουν περισσότερο το εμπόριο, τις συναλλαγές, καθώς επίσης τις επενδύσεις τους με τη Ρωσία και με την Κίνα. Ο στόχος των ΗΠΑ δεν είναι τόσο η απομόνωση της Ρωσίας και της Κίνας – όσο η διατήρηση των συμμάχων τους, ειδικά των Ευρωπαίων, σταθερά εντός της αμερικανικής οικονομικής τροχιάς. Εν προκειμένω, οι (υποτελείς) σύμμαχοι των ΗΠΑ, θα πρέπει να παραιτηθούν από τα οφέλη της εισαγωγής ρωσικής ενέργειας και κινεζικών προϊόντων – αγοράζοντας με πολύ υψηλότερες τιμές αμερικανικό LNG και άλλα αγαθά, κυρίως πανάκριβο στρατιωτικό εξοπλισμό.


Και νέα διεθνής έρευνα – κόλαφος για την κυβέρνηση

Το 40% των πολιτών εκτιμά πως στη χώρα μας δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία

Στο πάτο της παγκόσμιας κατάταξης της αντίληψης της Δημοκρατίας βρίσκεται η χώρα μας, η οποία, σύμφωνα με την εκτίμηση των πολιτών της, βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος των λιγότερο δημοκρατικών χωρών.

Η νέα διεθνής έρευνα, που είδε προσφάτως το φως της δημοσιότητας, αποτελεί ακόμη ένα χαστούκι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αποδεικνύει περίτρανα πως δεν ανταποκρίνεται στις δημοκρατικές προσδοκίες των πολιτών. Αλλωστε, η κυβέρνηση εδώ και μήνες βάλλεται πανταχόθεν από διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και ανεξάρτητους οργανισμούς.