MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Αδαλής Γ: Έχει πολύ βάθος η υπόθεση με τα 2 ελληνικά τάνκερ στα Στενά του Ορμού

Ο οικονομέτρης Γιώργος Αδαλής, μίλησε για τη δέσμευση από το Ιράν δύο ελληνικών τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ (02-06-2022). 
 
Όπως είπε ο κ. Αδαλής, "Τώρα βρισκόμαστε στη φάση που θα ξεκινήσει μια περιπέτεια για τις οικογένειες των ναυτικών μας τις οποίες ελάχιστοι συζητάνε για αυτό, κυρίως στρέφουν το θέμα στη γεωπολιτική. ... Από εκεί και πέρα, ποια θα είναι η τύχη της υπόθεσης όταν μεταγγιστεί το πετρέλαιο από τα 2 τάνκερ θα το δούμε. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ βάθος. Ελπίζω στο Υπουργείο Εξωτερικών θα υπάρχουν έμπειρα στελέχη διότι εγώ θυμούμαι ότι αυτός ο οποίος είναι ο αχάριστος της υπόθεσης, είναι το ίδιο το Ιράν. Διότι στον πολυετή πόλεμο Ιράκ-Ιράν μόνο οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν πάρει το μέρος του Ιράν και εκτελούσαν τότε εν μέσω ρίψης βομβών, μεταφορές φορτίου, Περσικού φορτίου όχι Ιρακινού, Περσικού φορτίου από και προς την Περσία, που από ότι φαίνεται η καινούργια διοίκηση του Ιράν αυτά τα έχει ξεχάσει". 

Ο κ. Αδαλής πρόσθεσε, "Εγώ δεν πιστεύω ότι οι "Φρουροί της Επανάστασης" σήκωσαν τα ελικόπτερα, πέταξαν πάνω από τα πλοία και στα πρώτα που είδαν ελληνική σημαία πήγανε συγκεκριμένα εκεί. Διότι υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες στο Ιράν, ελληνικές εταιρείες, ξέρουν πάρα πολύ καλά οι φρουροί της επανάστασης ότι δεν είναι μόνο η ελληνική σημαία, αλλά είναι και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Άρα δεν το θεωρώ τόσο ας το πούμε πτωχούς τω πνεύματι, τα πρώτα που θα δουν να κάνουν και το ρεσάλτο. Εδώ υπάρχει κάτι άλλο, το οποίο είναι πολύ πιο βαθύ και εντάξει επειδή έχει σχέση με ιδιωτικές εταιρείες, εφοπλιστικές εταιρείες και τα λοιπά είναι δύσκολο να συζητηθεί ευρέως. Αυτό το οποίο πρέπει να πούμε είναι ότι εδώ και καιρό προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα στενά του Ορμούζ ως ένα εργαλείο με το οποίο θα αυξήσουν τις τιμές. Έχει γίνει πλέον καθεστώς οι Ιρανοί όταν έχουν διαφορές με κάποιον να πηγαίνουν και να κάνουν ρεσάλτο στα καράβια του. Η κύρια διαφορά όμως των Ιρανών και αυτοί οι οποίοι τους κυνηγούν με κυρώσεις εδώ και 30-40 χρόνια, είναι η Αμερική, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι σε πλοίο με αμερικανική σήμερα δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο". 
 
 
Ενημέρωση & Σκέψη

Πηγή : https://youtu.be/L0Mem-X8y4I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου