MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

GR 1:23 / 24:05 Options Γιώργος Αδαλής: Οι Γερμανοί βάζουν "χέρι" και στην ευρωπαϊκή κτηνοτροφία - Φτιάχνουν λόμπι στην ΕΕ

Στη συζήτησή μας (03-06-2022) ο οικονομολόγος και αναλυτής περιγράφει την επερχόμενη επιδείνωση της γενικότερης οικονομιικής κρίσης η οποία έχει ενσκήψει και σε αυτό το πλαίσιο εστιάζει σε μία ιδιαίτερη πτυχή η οποία αφορά ιδιατέρως στην Ελλάδα: Στην κτηνοτροφία.


Όπως σημειώνει παρατηρείται μία ετεροβαρής διευθέτηση στο θέμα των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στην κτηνοτροφία μεταξύ των κρατών-μελών με κάποια εξ αυτών να εισπράτουν πολλαπλάσιου ύψους ενισχύσεις για τους κτηνορόφους τους σε σχέση με άλλα, όπως η Ισπανία σε σχέση με την Ελλάδα.

Διατυπώνει την εκτίμηση ότι καθώς το κλειδί των κονδυλίων το κρατά η Γερμανία, το χρησιμοποιεί για να διαμορφώσει το δικό της αγρο-κτηνοτροφικό λόμπι ενόψει και της επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης ώστε να έχει καθοριστικό ρόλο σε ένα τομέα
ούτως ή άλλως ζωτικό ο οποίος θα καταστεί ακόμα πιο σημαντικός.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου