MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Το «κόλπο» με το οποίο ο Ερντογάν μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση

Γράφει ο
Δρ Δημ. Σταθακόπουλος 
 
           ”   Μέσω Τουρκικής Πρεσβείας θα μας φέρει σε δύσκολη θέση  ;  “

” Ο κ. Ερντογάν δεν αποκλείεται πριν από την αναχώρησή του να μεταβεί στην τουρκική πρεσβεία και να συναντηθεί εκεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.” ( πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ).

* Μάλιστα, όπερ μεθερμηνευόμενον, η ( κάθε) πρεσβεία είναι Foreign Soil/ ξένο έδαφος , δηλ.εκεί μέσα είναι “Τουρκία “, θα συναντηθεί με τη μουσουλμανική μειονότητα, δηλ. αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως ” Τούρκοι ” , θα τους αποκαλέσει ομοεθνείς και όχι ομόθρησκους, θα δηλώσει πως τους στηρίζει γιατί “τάχα μου καταπιέζονται” , θα πάρει τα τηλεοπτικά πλάνα που θέλει, θα παίξουν αυτά μια χαρά στη Γείτονα, κι’ όλα καλά .
 

Ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα κλονίζεται

Pixabay
Γιατί οι μεγάλες τράπεζες σπεύδουν ξαφνικά να κλείσουν τόσα πολλά τοπικά υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα; Όπως έχω συζητήσει σε προηγούμενα άρθρα, οι τράπεζες των ΗΠΑ βρίσκονται επί του παρόντος σε μη πραγματοποιηθείσες ζημίες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όταν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν προβλήματα, αρχίζουν να δυσκολεύονται πολύ με τα χρήματά τους και ξεκινούν να μειώνουν το κόστος. Εκτός από τις απολύσεις εργαζομένων, οι τράπεζές μας μείωσαν το κόστος κλείνοντας οριστικά τα τοπικά καταστήματα. 

«Κυριάκο Μητσοτάκη άκου το καλά» - Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Στον χορό των κινητοποιήσεων πολλοί κλάδοι ελεύθερων επαγγελματιών με δυναμικές κινητοποιήσεις και βασικό αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας η μεγάλη συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών και των οδηγών ταξί ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 
 
Με βασικό σύνθημα «Κυριάκο Μητσοτάκη άκου το καλά, αυτά δεν μας τα είπες προεκλογικά», οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαδηλώνουν με μαζική συμμετοχή και κατηγορούν την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα, καταγγέλλοντας ότι τα μέτρα οδηγούν στον αφανισμό μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.