MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Το «κόλπο» με το οποίο ο Ερντογάν μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση

Γράφει ο
Δρ Δημ. Σταθακόπουλος 
 
           ”   Μέσω Τουρκικής Πρεσβείας θα μας φέρει σε δύσκολη θέση  ;  “

” Ο κ. Ερντογάν δεν αποκλείεται πριν από την αναχώρησή του να μεταβεί στην τουρκική πρεσβεία και να συναντηθεί εκεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.” ( πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ).

* Μάλιστα, όπερ μεθερμηνευόμενον, η ( κάθε) πρεσβεία είναι Foreign Soil/ ξένο έδαφος , δηλ.εκεί μέσα είναι “Τουρκία “, θα συναντηθεί με τη μουσουλμανική μειονότητα, δηλ. αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως ” Τούρκοι ” , θα τους αποκαλέσει ομοεθνείς και όχι ομόθρησκους, θα δηλώσει πως τους στηρίζει γιατί “τάχα μου καταπιέζονται” , θα πάρει τα τηλεοπτικά πλάνα που θέλει, θα παίξουν αυτά μια χαρά στη Γείτονα, κι’ όλα καλά .
 
Άρα θα έχει κερδίσει:
 
1. Να υποβαθμίσει τις διαφορές μας σε διμερείς όπως ήθελε και όχι διεθνείς όπως έλεγε η Ελλάδα.
 
2. Να κάνει δηλώσεις, μέσα από την Τουρκική Πρεσβεία, λέγοντας ο,τι θέλει ( πχ για Τουρκική μειονότητα , ” πατριωτική χαμάς”) χωρίς κάποιος να του ανταπαντήσει, αφού δεν θα έχει κάποιον Έλληνα αξιωματούχο δίπλα του εκεί.
 
3. Αναστέλλει την προ 6ημέρου εις βάρος του έκθεση ” κόλαφο ” της Ε.Ε , αφού η Ελλάδα, χώρα μέλος της Ε.Ε του δίνει βήμα και δείχνει καλοπιστία , άρα να μην υποστεί ποινές , αφού τελικά είναι ” καλός γείτονας ” και να προχωρήσουν οι υπέρ του εκταμιεύσεις της Ε.Ε.
 
4. Αν του ανταπαντήσουμε , θα παραπονεθεί πως είμαστε αφιλόξενοι και τον προσβάλλαμε.
 
5. Αν δεν απαντήσουμε, θα μας θεωρήσει korkaklar.
 
6. Θα έχει πάρει το αλά τούρκα kazan – kazan του , που δεν είναι αντίστοιχο του win win / 50-50%.
 
– για όσους χαίρονται πως τάχα θα υπογραφούν συμβάσεις συνεργασίας, να τους ενημερώσω πως αυτές ήδη γίνονται και δεν σταμάτησαν ποτέ , τόσο στον ιδιωτικό , όσο και στον Δημόσιο τομέα. Άρα ουδέν νεότερο θα φέρουν αυτές.
 
– όσοι νομίζουν πως οι συζητήσεις αυτές μας ωφελούν και πως η κορωνίδα τους θα είναι η Χάγη, να τους θυμίσω πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η Χάγη είναι πολύ μακριά.
 
– Να θυμίσω πως η όποια τυχόν μελλοντική απόφαση της Χάγης δεν επιβάλλεται με το ζόρι στην Τουρκία, αν αυτή τελικά δυστροπίσει. Το δε συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ και τους κυανόκρανους, είδαμε πόσο τους υπολογίζει ( ειρωνικό).
 
– Ο Τ.Π , καιροσκοπικά έχει φορέσει το φιλικό του προσωπείο, κάνει τις δουλειές του και μας χρησιμοποιεί γι’ αυτό . Είναι θέμα χρόνου η επιστροφή στις απειλές του και την τακτική της πολιορκίας που μας εφαρμόζει.
 
Εξάλλου η προοπτική του , όπως ο ίδιος δηλώνει συνεχώς, είναι η Ευρασία και όχι η Δύση. Ειδικά όταν το 70% του λαού του είναι αντιδυτικό ( βλ. https://www.voaturkce.com/a/turklerin-cogu-amerika-hakkinda-olumsuz-dusunuyor/1704765.html )
 
Το μόνο που μπορεί να κάνει η χώρα μας σε αυτά τα υποκριτικά του , είναι να τον τρολάρει και επ’ ουδενί να τον θεωρεί αξιόπιστο.
 
Διοικεί από το Μάρτιο του 2003. Ξέρουμε πολύ καλά ποιός είναι και τι πρεσβεύει. Τίποτα το απρόβλεπτο, εκτός και κάποιοι φαντασιώνονται καταστάσεις που δεν ισχύουν και μας πάρουν στο λαιμό τους .
 
 

 
 
 
Δρ Δημ. Σταθακόπουλος
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου