MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Spiegel: Η Γερμανία βυθίζεται στην κρίση την ώρα που η Ελλάδα παρουσιάζει ανάπτυξη

Η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας συρρικνώνεται εδώ και μήνες, το Φεβρουάριο υπήρξαν θεαματικά λιγότερες παραγγελίες κατά 8,2% από ό,τι το προηγούμενο έτος 

Αιχμές κατά της Γερμανίας χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως παράδειγμα αφήνει σε δημοσίευμά του ο αρθρογράφος του Spiegel Thomas Fricke λέγοντας ότι «ενώ η άλλοτε περίφημη βιομηχανία μας κατευθύνεται όλο και βαθύτερα προς την κρίση, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Είμαστε καλά;».

«Τι καιροί ήταν και εκείνοι, όταν μπορούσαμε ακόμα θυμωμένα να πούμε στους Έλληνες ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα στην οικονομία. Παρά μόνο ότι παράγουν ελιές και ότι έχουν ένα αποτυχημένο κράτος.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχασαν 27 δισ ευρώ την περίοδο 2010-2017

Από τα 100,3 δισ. ευρώ των συνολικών εισοδημάτων που δηλώθηκαν στην Εφορία το 2010, φθάσαμε στα 73 δισ. το 2017, γεγονός που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι απώλεσαν εισοδήματα 27 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης.

Το 2010, οι περίπου 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωναν εισοδήματα 24 δισ. ευρώ, ενώ το 2017 οι εναπομείναντες 610.000 δήλωσαν εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. 

Οι γερμανικές Ευρωεκλογές

Οι Γερμανοί θέλουν να καταλάβουν όλες τις θέσεις-κλειδιά της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπου τους λείπουν ακόμη μόνο η προεδρία της Κομισιόν και της ΕΚΤ – κάτι που πιθανότατα θα επιτύχουν εντός του 2019, μετατρέποντας πλέον ολοσχερώς την Ευρώπη σε μία δική τους αυτοκρατορία και τα κράτη της σε αποικίες τους.

Ανάλυση 

Τα πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη έχουν ειδικό πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές – εύλογα, αφού δεν έχουν καμία σχέση με τις εθνικές, ενώ στην ΕΕ αποφασίζονται περίπου το 80% των νόμων που ισχύουν για όλες τις χώρες. Στα πλαίσια αυτά, έχουν ενδιαφέρον το επί μέρους πρόγραμμα της δεξιάς «CDU/CSU», καθώς επίσης οι απόψεις και τα συνθήματα των βασικών γερμανικών κομμάτων, τα οποία είναι τα εξής: 

Paul Creg Roberts : Ο κόσμος σε μια παραζάλη και υποστήριξη των μεταναστών από την ΕΕ έναντι του γηγενούς πληθυσμού

Σε ένα εξαιρετικό άρθρο του, ο διαπρεπής Αμερικανός καθηγητής, πρώην υπουργός και πολιτικός σχολιαστής, Paul Creg Roberts, ανατέμνει την την παραζάλη στην οποία βρίσκεται ο κόσμος σήμερα,υποχώρηση της οικονομικής και στρατιωτικής ισχύοςτων ΗΠΑ, τις διεθνείς συγκρούσεις, τον ρόλο των “πορνομίντια” όπως αποκαλεί τα ΜΜΕ, την απάτη του “Ρωσία Γκέϊτ ” για τον Ντόναλντ Τράμπ με την θετική για αυτόν κατάληξη της έκθεσης Μιούλερ, την ευρύτερη βαθιά πολιτισμική κρίση στη Δύση, τo σκοτεινό μέλλον που προοιωνίζει τη βίαιη αντικατάσταση της εθνικής πολιτισμικής κληρονομιάς στην Ευρώπη από την πολυπολιτισμικότητα, με δεδομένο ότι Η ΕΕ υποστηρίζει τους μετανάστες εναντίον του γηγενούς πληθυσμού.