MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ο Πεκέρ καταγγέλλει συνεργάτη του Ερντογάν για trafficking γυναικών σε πολιτικούς

Ο Τούρκος μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, που έχει εξελιχθεί σε συχνό «μπελά» για τον Ερντογάν, ξαναχτύπησε και αυτή τη φορά καταγγέλλει συνεργάτη του Τούρκου προέδρου για trafficking γυναικών σε πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Ντενίζ Μπαϊκάλ.


Με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, στις 26 Ιουνίου, ο Πεκέρ κατηγορεί τον Κορκμάζ Καρατζά, μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του Ερντογάν επί των οικονομικών για εμπλοκή σε κύκλωμα trafficking που απλώνεται στον χώρο της πολιτικής.

Σωστά και λάθη στη διαχείριση της πανδημίας _ Καλημέρα Θεσσαλία

Δημήτρης Γάκης, Γιατρός - πρώην Διοικητής ΑΧΕΠΑ

Θέμα : Σωστά και λάθη στη διαχείριση της πανδημίας
 

Η Ναμίμπια λέει όχι στα «ψίχουλα» που δίνει η Γερμανία για τη γενοκτονία

Η Γερμανία προσπαθεί να τη βγάλει... φτηνά


Η παραδοχή των μαζικών εγκλημάτων του γερμανικού αποικιακού καθεστώτος έναντι των φυλών Χερέρο και Νάμα στη Ναμίμπια στις αρχές του 20ού αιώνα (1904-1908) ήρθε ως δικαίωση για την αφρικανική χώρα, που πάλεψε επί σειρά ετών με το πανίσχυρο Βερολίνο μέχρι να αναγνωριστεί η γενοκτονία.

Αντί αποζημιώσεων, όμως, η Γερμανία -για να τη βγάλει… φτηνά- προτίθεται να προχωρήσει στη χρηματοδότηση ενός αναπτυξιακού ταμείου, ύψους μόλις 2 δισ. ευρώ, κάτι που -εύλογα- δεν ικανοποιεί το Βίντχουκ αλλά και τις ενώσεις των θυμάτων.

Για το Βερολίνο δεν ήταν παρά η πιο συμφέρουσα λύση, καθώς η πληρωμή αποζημιώσεων, ένα από τα βασικά αιτήματα της Ναμίμπια, θα άνοιγε τον δρόμο, δημιουργώντας προηγούμενο, για αξιώσεις άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα.

Από που πηγάζει ο “μέγας έρωτας” της Άγγελα Μέρκελ για τον Ερντογάν;

Η Γερμανία ασκεί πλέον έναντι τη Ελλάδας ξεκάθαρα εχθρικές πολιτικές και τη ίδια ώρα υπερασπίζεται και προωθεί τα συμφέροντα τα Τουρκίας και του Ερντογάν στην ΕΕ, αντίθετα με θεσμικές αποφάσεις της και παρά τις έντονες αντιρρήσεις ενός αριθμού εταίρων. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έντονα δυσαρεστημένη, φυσικά με το “παιχνίδι” του Βερολίνου και καλά θα έκανε να μην το αφήσει να “περάσει” αθορύβως. Δεν πρέπει όμως να παραξενεύουν κανέναν οι ερωτοτροπίες του Βερολίνου με τον Τούρκο δικτάτορα, ούτε οι αντι-ευρωπαϊκές συμπεριφορές των γερμανικών “ελίτ”.

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τον 20ο αιώνα, τέκνο του πρωσικού μιλιταρισμού η Γερμανία υποστήριξε Ευρωπαίους δικτάτορες, στάθηκε πάντοτε εχθρική πολιτικά προς τη δημοκρατία των ΗΠΑ και πολέμησε λυσσαλέα τις μεγάλες ευρωπαϊκές δημοκρατίες, Γαλλίας και Αγγλίας, με στόχο να τις εξοντώσει. Χαρακτηριστικό της βαθιάς αντιπάθειας της μεσοπολεμικής Γερμανίας προς τα δημοκρατικά καθεστώτα των Ευρωπαίων και προς κάθε σημαντικό πνευματικό έργο τους είναι, ότι οι ναζί καταδίωξαν και έδιωξαν από τα γερμανικά εδάφη όλους σχεδόν τους μεγάλους πνευματικούς άνδρες της γερμανόφωνης κεντρικής Ευρώπης, που ήσαν δεμένοι με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.