MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Κορωνοϊός: Σοκαριστική παραδοχή Φάουτσι για τις «ασφαλείς» αποστάσεις – Ο κανόνας των δύο μέτρων «απλώς προέκυψε»!

Σε μια παραδοχή-«βόμβα» προέβη ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία COVID-19, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι κανόνες για την απόσταση των δύο μέτρων «απλώς εμφανίστηκαν» τότε και πως δεν θυμάται να υπήρξαν μελέτες που να υποστήριζαν τόσο αυτήν την οδηγία, όσο και τις υπόλοιπες που δόθηκαν για την προστασία των πολιτών στις ΗΠΑ.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», ο διεθνούς φήμης ανοσολόγος και επικεφαλής της αμερικανικής εκστρατείας καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού, παραδέχτηκε πως δεν θυμάται κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να αιτιολογούσε το μέτρο της συγκεκριμένης κοινωνικής απόστασης «ασφαλείας». «Δεν θυμάμαι, απλώς εμφανίστηκε», είπε σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στα πρακτικά της κατάθεσής του, ενώ πρόσθεσε πως «δεν γνώριζε συγκεκριμένες μελέτες», που να υποστηρίζουν ότι αυτή η απόσταση όντως μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
 

Πώς «γκρεμίστηκε» από την Fitch το αφήγημα του «οικονομικού θαύματος» της κυβέρνησης λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια
 
Mόλις λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές η Fitch στη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι γνωστό από την Παρασκευή δεν προχώρησε σε καμία αναβάθμιση, καταστρέφοντας το έτσι κι αλλιώς σαθρό αφήγημα της κυβέρνησης περί «οικονομικού θαύματος».
 
Η Fitch ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης δεν αναβάθμισε τις προοπτικές της Ελλάδος από ουδέτερες σε θετικές και φησε αμετάβλητη την αξιολόγηση σε ΒΒΒ- με ουδέτερες προοπτικές επικαλούμενη το υψηλό δημόσιο χρέος.