MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Κορωνοϊός: Σοκαριστική παραδοχή Φάουτσι για τις «ασφαλείς» αποστάσεις – Ο κανόνας των δύο μέτρων «απλώς προέκυψε»!

Σε μια παραδοχή-«βόμβα» προέβη ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία COVID-19, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι κανόνες για την απόσταση των δύο μέτρων «απλώς εμφανίστηκαν» τότε και πως δεν θυμάται να υπήρξαν μελέτες που να υποστήριζαν τόσο αυτήν την οδηγία, όσο και τις υπόλοιπες που δόθηκαν για την προστασία των πολιτών στις ΗΠΑ.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», ο διεθνούς φήμης ανοσολόγος και επικεφαλής της αμερικανικής εκστρατείας καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού, παραδέχτηκε πως δεν θυμάται κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να αιτιολογούσε το μέτρο της συγκεκριμένης κοινωνικής απόστασης «ασφαλείας». «Δεν θυμάμαι, απλώς εμφανίστηκε», είπε σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στα πρακτικά της κατάθεσής του, ενώ πρόσθεσε πως «δεν γνώριζε συγκεκριμένες μελέτες», που να υποστηρίζουν ότι αυτή η απόσταση όντως μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
 
Παράλληλα, τόνισε πως όσες μελέτες έγιναν εκείνη την περίοδο, έδειχναν αντικρουόμενα στοιχεία, με ορισμένες εξ αυτών να υποστηρίζουν πως το μέτρο της κοινωνικής απόστασης φέρνει αποτελέσματα και άλλες όχι.
«Θυμάστε να έχετε δει οποιεσδήποτε μελέτες ή δεδομένα που να υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας στα παιδιά;», ρώτησαν στη συνέχεια τον Φάουτσι, με τον αμφιλεγόμενο επιστήμονα να απαντάει: «Μπορεί και να το έκανα, αλλά δεν θυμάμαι συγκεκριμένα να το κάνω». Ο ίδιος κατέθεσε, επίσης, ότι δεν παρακολούθησε καμία μελέτη μετά σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε η αναγκαστική χρήση μάσκας στα παιδιά, για τις οποίες υπήρξαν πολλές.
 
Μάλιστα, απαντώντας στο εάν η μάσκα στα παιδιά ήταν ένας καλός τρόπος για την πρόληψη της μετάδοσης, ο Φάουτσι αρκέστηκε στο να σχολιάσει σε ειρωνικό -μάλλον- ύφος «εξακολουθώ να πιστεύω ότι (ο κορωνοϊός) είναι στον αέρα». Αξίζει να αναφερθεί πως σε μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, η οποία έχει χαρακτηρίσει τον αντίκτυπο της χρήσης μάσκας «πολύ αρνητικό», έχουν τεκμηριωθεί πλήρως η μαθησιακή απώλεια και η κοινωνική απομόνωση των παιδιών. Επίσης, οι επιπτώσεις από την κοινωνική απόσταση προκάλεσαν «κατάθλιψη, γενικευμένο άγχος, οξύ στρες και ενοχλητικές σκέψεις», διαπίστωσε μια άλλη μελέτη του NIH.
 
Η προέλευση του νέου κορωνοϊού
 
Αφορμή για να δοθεί στο φως της δημοσιότητας μέρος της μαρτυρίας του από τους Ρεπουμπλικανούς, αποτέλεσε η νέα δημόσια κατάθεση που πρόκειται να δώσει ο Φάουτσι σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, για την προέλευση του κορωνοϊού, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να τον κατηγορεί πως γνώριζε πώς ξεκίνησε ο ιός και ότι συνεργάστηκε με την Κίνα.
 
Επιπλέον, παραδέχτηκε πως η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής -η ιδέα ότι η COVID ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν- είναι μια «πραγματική πιθανότητα». «Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει πτυχές συνωμοσίας γύρω από αυτό», είπε σχετικά, προσθέτοντας «θα μπορούσε να αφορά μια εργαστηριακή διαρροή. Επομένως, νομίζω ότι αυτό από μόνο του δεν είναι εγγενώς μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά μερικοί άνθρωποι αποσπούν σημεία από όλο αυτό (και τα τονίζουν), κάτι που είναι κάπως τρελό».
 
Επίσης, συγκλονιστική ήταν και η παραδοχή του Φάουτσι στην Επιτροπή τον Ιανουάριο, ότι «ποτέ» δεν εξέταζε τις επιχορηγήσεις που υπέγραφε, μερικές από τις οποίες ανέρχονταν σε εκατομμύρια δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων: «Ξέρετε, τεχνικά, υπογράφω σε κάθε συμβούλιο, αλλά δεν βλέπω τις επιχορηγήσεις και ποιες είναι. Δεν κοιτάζω ποτέ τι επιχορηγήσεις υπάρχουν», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι «δεν είναι σίγουρος» πως τα ξένα εργαστήρια που λαμβάνουν χρήματα από τις ΗΠΑ, όπως το WIV -το οποίο μελετούσε τους κορωνοϊούς χρησιμοποιώντας δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία- λειτουργούν με τα ίδια πρότυπα των αμερικανικών εργαστηρίων.
 
Η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πανδημία του Κορωνοϊού έχει αφιερώσει μήνες στην ανακάλυψη της προέλευσης του ιού που ανέτρεψε τόσες πολλές ζωές και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου