MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Συνεδρίαση ακατάλληλη για καρδιακούς – Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του ΧΑ

Το fund ανέδειξε τη γύμνια του ΧΑ

Απαγορευτική για καρδιακούς ή για όσους δεν διαθέτουν γερό στομάχι ήταν η σημερινή (8/5) συνεδρίαση του ΧΑ, όπου σε λίγες ώρες οι συμμετέχοντες έζησαν σχεδόν τα πάντα.

Την απειλή του κραχ, την χρηματιστηριακή ανάσταση, την αμφισβήτηση των πάντων, την ακραία κερδοσκοπία, τον πανικό και τον φόβο και την ανταμοιβή του ριψοκίνδυνου.

Όσοι πανικοβλήθηκαν έχασαν πολλά και όσοι ρίσκαραν αποκόμισαν μεγάλες υπεραξίες.

Το συμπέρασμα όμως όλων των παραπάνω είναι πως ένα μικρό σε μέγεθος fund έκανε τόσες μέρες άνω-κάτω μία οργανωμένη, υποτίθεται, αγορά.

Έρχονται κατασχέσεις για άλλους 610.000 πολίτες

Του Σπύρου Δημητρέλη 

Κάθε εργάσιμη ημέρα 967 πολίτες διαπιστώνουν ότι η εφορία τους έχει κατασχέσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή εισοδήματα στα χέρια τρίτων. Πρόκειται για μια από τις πιο τραγικές πληγές που έχει ανοίξει στο σώμα της οικονομίας η οικονομική ύφεση αλλά κυρίως η δραματική υπερφορολόγηση με τους εξοντωτικούς φορολογικούς συντελεστές σε μια περιορισμένη φορολογική βάση. Την ίδια ώρα από τα στοιχεία προκύπτει ότι τους επόμενους μήνες έως και πάνω από 600.000 φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο πλοίαρχος πρέπει να ρωτήσει τον επικεφαλής.

Ο επικεφαλής πρέπει να ρωτήσει τον αρχηγό ΓΕΝ.

Ο αρχηγός ΓΕΝ πρέπει να ρωτήσει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πρέπει να ρωτήσει το υπουργό.

Ο υπουργός πρέπει να ρωτήσει τον πρωθυπουργό.

Και ο πρωθυπουργός πρέπει να.... ρωτήσει τη Μέρκελ.

Η κυριαρχία των ελίτ

Εάν δεν υπάρξουν μεγάλες διορθωτικές κινήσεις, το σημερινό μας οικονομικό σύστημα θα εκραγεί – είτε από τις εξεγέρσεις των Πολιτών που αδυνατούν να αναπνεύσουν πλέον βυθισμένοι στα χρέη, είτε από εκείνους τους νέους που θα πάψουν να ανέχονται την καταδίκη τους στην ανεργία, στην περιθωριοποίηση, στη φτώχεια και στην αφάνεια.

Ανάλυση 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο παρελθόν ο κ. HIRSCHMAN, γνωστός οικονομολόγος (1915-2012, Εβραίος γερμανικής καταγωγής, εγκατεστημένος στις Η.Π.Α.), είχε την πεποίθηση πως αφενός μεν τα προβλήματα, αφετέρου οι ελαττωματικές προσδοκίες (= αυτές που κατά κάποιον τρόπο στηρίζονται σε εσφαλμένα δεδομένα ή/και δεν εκπληρώνονται), αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες της ανθρώπινης εξέλιξης, καθώς επίσης της δημιουργικότητας. 

Η μνημειώδης εξυπνάδα των Ελλήνων

Για να φανεί πόσο ηλιθίους θεωρεί τους Έλληνες που ισχυρίζονται πως είναι έξυπνοι το πολιτικό σύστημα, παράδειγμα η δήλωση της ΝΔ – σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τη νέα μείωση των συντάξεων το 2019 εάν κυβερνήσει, επειδή είναι ψηφισμένος νόμος από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει! 

Επικαιρότητα
Ας δεχθούμε πως είμαστε πράγματι τόσο έξυπνοι, όσο νομίζουμε. Δεν θα πρέπει όμως από κάπου να τεκμηριώνεται; Ξεκινώντας από τις εκλογικές μας επιλογές, δεν πιστεύω πως χρειάζεται να αποδείξει κανείς πως δεν είχαν ποτέ ίχνος εξυπνάδας. Συνεχίζοντας στην «απόδραση» των 100 δις € αποταμιεύσεων το 2010, αντί να αγορασθούν εθνικά ομόλογα και να χρηματοδοτηθεί μόνη της η χώρα, η οποία είχε τότε ένα απλό πρόβλημα ρευστότητας της τάξης των 20 δις €, μάλλον δεν ήταν έξυπνη η επιλογή της υπαγωγής μας στο ΔΝΤ. 

Άλλοι δυο Τούρκοι ελεύθεροι με δήλωση κατοικίας τους… το τουρκικό προξενείο!

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν συμψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη στάση που τήρησε η ελληνική δικαιοσύνη απέναντι στον Τούρκο πολίτη, ο οποίος μπήκε στην ελληνική επικράτεια, δικάστηκε και επέστρεψε στην οικογένειά του – και στη στάση που τηρεί η Τουρκία, στην οποία μέχρι σήμερα βρίσκονται στη φυλακή δύο Έλληνες αξιωματικοί χωρίς να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται. 

ΑΑΔΕ: 436.653 τα ανασφάλιστα οχήματα.Τα πρόστιμα και η αφαίρεση πινακίδων

Μετά από έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων η ΑΑΔΕ, εντόπισε 436.653 ανασφάλιστα οχήματα. Ο συνολικός αριθμός είναι πολύ πιο μεγάλος από όσο αρχικά είχε υπολογιστεί.

Από την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 οι κάτοχοι μπορούν να προβούν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις διατάξεις παραβόλου. Το περιθώριο για την εξόφληση του προστίμου θα είναι δύο μήνες, αν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφωθεί τα στοιχεία του θα δίνονται στην τροχαία, που θα προχωρά στην αφαίρεση πινακίδων.