MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Politico: «Αντί να σβήσει την μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους»

«Η κυβέρνηση θέλει να εστιάσει την προσοχή του έθνους στην σύλληψη εμπρηστών και όχι στις ευθύνες της»
 
«Η Ελλάδα αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους, καθώς η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη μαίνεται εκτός ελέγχου» αναφέρει το Politico σε εκτενές άρθρο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
 
Μάλιστα, αναφέρεται την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποποιηθεί τις ευθύνες για την τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές.
 

Η αμερικανολαγνεία κρύβει συχνά τουρκολαγνεία…

Εδώ και πολλά χρόνια, η ελληνική στρατηγική –αν μπορεί να ονομαστεί έτσι αυτή η καρικατούρα– θεωρεί ότι το σύστημα στην περιοχή μας ελέγχεται αποτελεσματικά από τις ΗΠΑ. Άρα, αν μη τι άλλο, έχουμε εξασφαλισμένο τον πυροσβεστικό ρόλο των Αμερικανών σε περίπτωση που συμβεί μία στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία. Συνεπώς, έλεγαν, καθώς η Τουρκία γίνεται το “κακό παιδί” της περιοχής, η Ουάσινγκτον θα την τιμωρήσει.
 
Φτάσαμε, λοιπόν –με βάση αυτή τη λογική– και επειδή το ελληνικό σύστημα εξουσίας δεν δέχεται την πολυπολική φύση του διεθνούς συστήματος (έχει μείνει σε παρελθόντα χρόνο, όταν οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική υπερδύναμη, κλείνοντας τα μάτια σε σημαίνουσες εξελίξεις όπως την διεύρυνση των BRICS) να εγκλωβιστούμε. Έχουμε εγκλωβιστεί σε μία εθνική στρατηγική, η οποία οδηγεί στην αυτοεξάλειψη της Ελλάδας. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ταύτισης με τον αμερικανικό παράγοντα, που αν το έβλεπε ακόμα και ο Παναγιώτης Πιπινέλης, (υπουργός Εξωτερικών επί Χούντας, 1967-1970) θα συνιστούσε στις εγχώριες ελίτ να συγκρατηθούν, να μην ταυτίζονται τόσο με τους Αμερικανούς!
 

Έρευνα του ΒΝ: Στα ύψη οι τιμές στο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Γερμανία

Οι τιμές στο ράφι έχουν εκτοξευθεί επικίνδυνα απομυζώντας εισοδήματα των νοικοκυριών ενώ οι προσφορές που κάνουν δεν λειτουργούν 
 
Μέχρι και τρεις φορές επάνω είναι οι τιμές των super-market στην Ελλάδα, συγκριτικά με τις τιμές στην Γερμανία , ενώ από την άλλη οι μισθοί στην Ελλάδα κυμαίνονται στο ένα τρίτο των μισθολογικών αποδοχών στην Γερμανία. 

Σε χαμηλότερα επίπεδα της τάξης των 0,20 λεπτών κυμαίνονται οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, ενώ από τον επόμενο μήνα υποχωρούν περαιτέρω για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου τα οποία νοικοκυριά πληρώνουν λιγότερα χρήματα για την συνολική συντήρηση τους το μήνα σε σχέση με την Ελλάδα.