MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Ο Ράμα απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα μέσα σε Ελληνικό έδαφος!

Ένα πραγματικά ναζιστικό παραλήρημα μέσα σε ελληνικό έδαφος εξαπέλυσε ο Αλβανός Έντι Ράμα, με την κυβερνηση Μητσοτάκη να διαπράττει εθνική μειοδοσία επιτρέποντας του να προσβάλει και να απειλεί τους Έλληνες ανενόχλητος.
 
Ήδη στα μεγάλα αλβανικά ΜΜΕ είναι πρωτοσέλιδο η δήλωση του με τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες όσο ανήκει στους Αλβανούς!
 

Οι ΒRICS ετοιμάζουν Κεντρική Τράπεζα και αγοράζουν χρυσό για να στηρίξουν τo κοινό νόμισμα – Ύφεση και κατάρρευση δολαρίου

Τον Μάιο σημαντικές αποφάσεις - Στον ενεργειακό τομέα, το 20% των παγκόσμιων συναλλαγών στο πετρέλαιο διεξάγεται εκτός δολαρίουΗ Κίνα, με την υποστήριξη της Ρωσίας και της Νότιας Αφρικής, σχεδιάζει την τελική επίθεση στο ακόμη ισχυρό δολάριο εισάγοντας ένα νέο νόμισμα, το οποίο θα εκδοθεί από μια κεντρική τράπεζα των BRICS το οποίο θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των αντίστοιχων νομισμάτων των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών που συμμετέχουν στην ομάδα.
 
Την ίδια ώρα, η υποκατάσταση του δολαρίου από το χρυσό στα συναλλαγματικά αποθέματα θα θωρακίσει τις οικονομίες του Παγκόσμιου Νότου έναντι του σεναρίου ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας και των κυρώσεων από τη Δύση.
 

Κουρέλι έχει ήδη κάνει η Τουρκία τη Διακήρυξη των Αθηνών

Σε συνέχεια της “συνάντησης και διακήρυξης των Αθηνών της 7ης Δεκεμβρίου 2023” γίνεται η συνάντηση της Άγκυρας της 13ης  Μαΐου 2024, μεταξύ των δύο ηγετών. Στο δια ταύτα της, η διακήρυξη των Αθηνών, αναφέρει: «Η παρούσα, δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεσμευτική για τα Μέρη κατά το διεθνές δίκαιο. Καμία πρόνοια της Διακήρυξης αυτής δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι παράγει νομικά δικαιώματα ή υποχρεώσεις για τα Μέρη».
 
Εν τούτοις, σαφώς και αναπόδραστα αποτελεί άτυπη/informal συμφωνία και επομένως αποδεικτικό τεκμήριο/μέσον που χαρακτηρίζει τις προθέσεις των συμβαλλομένων Κρατών και ως εκ τούτου μπορεί να αξιολογηθεί από τα ίδια τα Μέρη, ή τρίτους, ή διεθνείς οργανισμούς και Δικαστήρια, ως “συμφωνία”.