MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Γιατί δύει ο δυτικός πολιτισμός – Τα σημάδια της παρακμής

Οι προηγμένες χώρες της Δύσης δίνουν, ήδη, μια αδιάψευστη εικόνα για το γεγονός ότι ο δυτικός πολιτισμός έχει εισέλθει σε φάση παρακμής σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής. Και, ακριβώς στη φάση αυτή, η Δύση εστιάζει στις αρχές και τα χαρακτηριστικά της, για να υποστηρίξει, όσο πιο σθεναρά γίνεται, ότι μόνο αυτή εκπροσωπεί την ιδεώδη και μοναδική υποθήκη στον κόσμο.

 
Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον προάγγελο του τέλους εποχής της δυτικής ηγεμονίας, όπως συνέβη και με όλες τις προηγούμενες που ακολούθησαν την ίδια προδιαγεγραμμένη διαδρομή. Δηλαδή, αναδύονται, μεσουρανούν και πεθαίνουν. Το κείμενο που ακολουθεί επικυρώνει αυτή τη διαπίστωση: «Η μέση διάρκεια ζωής των μεγαλύτερων πολιτισμών του κόσμου μας είναι 200 χρόνια. Μεγάλα έθνη αναπτύσσονται και στη συνέχεια παρακμάζουν. Οι λαοί περνούν από τη δουλεία στην πνευματική ανάπτυξη και στην τόλμη, στη συνέχεια από την τόλμη στην ελευθερία, από την ελευθερία στην αφθονία, από την αφθονία στον εγωισμό, από τον εγωισμό στην αυτοϊκανοποίηση, από την αυτοϊκανοποίηση στην απάθεια, από την απάθεια στην εξάρτηση, και από την εξάρτηση στην επιστροφή στη δουλεία».

Έντομα ως τροφή προτείνει η Κομισιόν: Επιτέλους, φωτισμένοι ηγέτες σώζουν την Ευρώπη!

Ευτυχώς που σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία βρέθηκαν στο τιμόνι πολιτικοί όπως η Ούρσουλα και ο Κυριάκος!

Η απάντηση στην επισιτιστική κρίση που έρχεται λόγω του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, είναι άμεση και αποτελεσματική. Ο ρώσος δικτάτορας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, διότι το σκοτεινό σχέδιο του να οδηγήσει την Ευρώπη στην πείνα, έπεσε στο κενό θα έπειτα από την πεφωτισμένη απόφαση της Κομισιόν να εγκρίνει και μάλιστα να προτείνει με θέρμη στους Ευρωπαίους πολίτες να καταναλώσουν γρύλους, σκουλήκια και ακρίδες, ως τροφή.