MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Νέες καταγγελίες για συνεργασία Τουρκίας-ISIS, αλλά “είναι πολύ σημαντική για το ΝΑΤΟ ,τι να κάνουμε”…

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται στοιχεία για τη συνεργασία της Τουρκίας με το ISIS. Και δεν θα ΄ναι σίγουρα η τελευταία! Παρόλα αυτά όπως μας επαναλαμβάνουν κουραστικά οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ “η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για τη Συμμαχία”! Τώρα αν έχει και κάποιες συνεργασίες με το ISIS, δεν φαίνεται να ενοχλεί!

Το jhadwatch.org δημοσιοποιεί στοιχεία για τουρκική χρηματοδότηση “τρομοκρατικών ισλαμικών οργανώσεων στην Ινδία”!

Σάβ. Καλεντερίδης: Οι "ραδιούργοι" Μπορέλ-Μισέλ-Στόλτενμπεργκ θέλουν να μας σύρουν σε ''διάλογο'' με την Τουρκία

Ο Σάβ. Καλεντερίδης σε συνέντευξη στην εκπομπή ''Πρώτη Εκπομπή'' με τους Λάζαρο Μαύρο και Χρήστο Μιχάλαρο μίλησε για όλους και για όλα. 

Η επίσκεψη Λαβρώφ στην Κύπρο είναι θετική

Γίνεται για διασφάλιση των ερεισμάτων της Ρωσίας στη νήσο

Ο Ερντογάν περιστοιχίζεται από συμβούλους ναζιστικής νοοτροπίας

Εκβιασμοί Ερντογάν σε Μέρκελ.

Αποπληθωρισμός!

Ειδικά όσον αφορά τα χρέη, εάν εκείνες οι χώρες που είναι ήδη υπερχρεωμένες βυθιστούν στον αποπληθωρισμό, μειώνεται ταυτόχρονα η ποσότητα χρήματος ενώ οι μελλοντικές τους προοπτικές δεν φαίνεται να αλλάζουν, τότε δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα να ξεφύγουν από την παγίδα, οτιδήποτε και αν κάνουν – ενώ φυσικά τα χρέη τους αυξάνονται, χρειάζονται νέα δάνεια κοκ. Στο παράδειγμα της Ελλάδας, όπου συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ενώ βυθίστηκε ξανά σε έναν καταστροφικό αποπληθωρισμό, το πραγματικό επιτόκιο δανεισμού της από τις αγορές δεν είναι το ονομαστικό 1,2%, αλλά 3% (1,2%+1,8%). Ανάλογα υψηλό είναι το πραγματικό επιτόκιο δανεισμού του ιδιωτικού της τομέα – οπότε είναι αδύνατον να ανταγωνισθεί τις άλλες χώρες, ακόμη και αν συνεχίσει να μειώνει τους μισθούς, με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται επενδύσεις και να συνεχίζεται η αποψίλωση του παραγωγικού μας ιστού. Σε κάθε περίπτωση, η νομισματική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι η ακριβώς αντίθετη από αυτήν που χρειάζεται η οικονομία της – γεγονός που επεξηγεί τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους της (θα υπερβεί το 200% του ΑΕΠ σύντομα, από 127% όταν καταδικάσθηκε στο ΔΝΤ το 2009), καθώς επίσης την αδυναμία της να ξεφύγει από την κρίση. Με δεδομένο δε το ότι, η ύφεση εντείνει τις αποπληθωριστικές πιέσεις, ενώ είναι θηριώδης στην Ελλάδα (-15,2% το δεύτερο τρίμηνο), ο εφιάλτης προβλέπεται ακόμη μεγαλύτερος – ενώ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του θυμίζουν τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Τιτανικού που ήταν αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν στο παγόβουνο.