MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Οι επιπολαιότητες μας για τη Χάγη και ο νέος «ιταλο-τουρκικός» κίνδυνος! Νότης Μαριάς

Η συζήτηση για το δικαστήριο της Χάγης είναι σχεδόν μόνιμη στην Ελλάδα και αυτό έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά. Ο Νότης Μαριάς Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, κάνει μια εξαιρετική ανάλυση για το πως «σκέπτεται» αυτό το δικαστήριο, με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ. Εξηγεί με στοιχεία πόσο απρόσεκτοι είναι οι Έλληνες πολιτικοί και οι κυβερνήσεις μας  σε όσα λένε και γράφουν. Κάποια απ΄ αυτά τα «απρόσεκτα» μπορεί να τα βρούμε μπροστά μας.
 

Gold Switzerland: Τσουνάμι χρέους 34 τρισ. δολ. θα πνίξει τα πάντα: οικονομία, αγορές, τράπεζες – Οι ΗΠΑ ζουν με δανεικό χρόνο

Το παραμορφωμένο αμερικανικό όνειρο ζει από το χρέος
 
Για τσουνάμι χρέους 34 τρισεκ. δολαρίων, που θα πνίξει τα πάντα -οικονομία, αγορές, τράπεζες-, προειδοποιεί με έκθεσή του ο ελβετικός οίκος Gold Switzerland, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ ζουν με δανεικό χρόνο.
 
Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει ο αναλυτής του η επενδυτικής εταιρεία, «στα τέλη Δεκεμβρίου δημοσίευσα μια έκθεση για τα θέματα του 2023, εξετάζοντας τις επιπτώσεις τους.
 
Επανέλαβα τον ισχυρισμό μου ότι οι αγορές χρέους έκαναν το μέλλον των πολιτικών της Fed, τις κινήσεις νομισμάτων, τις αγορές επιτοκίων και το παίγνιο του χρυσού αρκετά ξεκάθαρο.