MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Γρίβας Κ.: Είναι δεδομένο ότι πάμε σε ψυχρό πόλεμο. Προς το συμφέρον της Δύσης η σύγκρουση ...

Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο μάθημα της "Διεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών", Διδάσκων "Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή" στο ΕΚΠΑ, στην εκπομπή "Εμείς οι Έλληνες" (Απόσπασμα εκπομπής 26-01-2022).
 

Νέα αποκάλυψη για την «δημοσκοπική» εταιρεία Αbacus: Πήρε πρόσφατα 150.000 ευρώ από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη!

Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για την «δημοσκοπική» εταιρεία, Abacus Research, η οποία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό και έκανε μια «δημοσκόπηση» που προκαλεί... τουλάχιστον γέλιο!


Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει πάρει επί κυβερνήσεως ΝΔ 150.000 ευρώ και διεξάγει έρευνες για κρατικούς οργανισμούς. Για την ΕΡΤ, για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το ΚΕΘΕΑ και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων που δόθηκαν σε μια μυστηριώδη εταιρεία, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπήρξε κάποιο κριτήριο για την επιλογή της. Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση, άλλωστε πριν λίγες ημέρες δόθηκαν 500.000 ευρώ στην εταιρεία, GRGenesis Facility Management, από την Περιφέρεια Αττικής.