MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Παγκόσμια πρωταθλήτρια σκανδάλων και προστίμων

H Deutsche Bank ανακοίνωσε πριν από έναν μήνα αύξηση 65% στα προ φόρων κέρδη της για το 2022, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 15 χρόνια. Προτίθεται επίσης να μοιράσει μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή, 50% αυξημένο σε σχέση με αυτό του 2021, στους περίπου 600.000 μετόχους της ανά τον κόσμο.
 
Με αυτά τα μεγέθη λογικό ακούγεται ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς να υπερασπίζεται με επιφανειακή ψυχραιμία την υγεία του παγκόσμιου πρωταθλητή της Γερμανίας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, την αδιαμφισβήτητα πρώτη στη Γερμανία και την περίπου 20ή στον κόσμο, με βάση τα βασικά μεγέθη της, τράπεζα.
 
Γιατί, λοιπόν, αποδείχτηκε τόσο ευάλωτη; Μία από τις εξηγήσεις είναι ότι η Deutsche Bank είναι από τις πιο… σκανδαλιάρες του ευρωσυστήματος και με κάκιστη φήμη για σκιώδεις συναλλαγές ακόμη και στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ.
 

Στους δρόμους τελειώνει πολιτικά ο Μακρόν

Δεν λένε να κοπάσουν οι σοβαρές ταραχές στη Γαλλία μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, που άφησαν αρκετούς τραυματίες και από τις δυο πλευρές. Στον αντίποδα, το κοινωνικό κύμα διαμαρτυρίας κατά του Μακρόν διευρύνεται, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στις γαλλικές πόλεις. Σε αγροτική περιοχή του Σεν Σολίν, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευήν δεξαμενών συλλογής νερού για την άρδευση καλλιεργειών, προστιθέμενοι στα πλήθη που διαδηλώνουν για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
 

«Από τύχη ζούμε»! Αποκαλύψεις για τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τους data journalists

Χωρίς δίκτυα πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, με τα συστήματα απαγωγής καπνού να μην λειτουργούν, την πρόσβαση των πυροσβεστικών και διασωστικών οχημάτων να είναι προβληματική έως αδύνατη, τα κέντρα ελέγχου για την παρακολούθηση και απομακρυσμένη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων παροπλισμένα και την ενδοεπικοινωνία εντός των σηράγγων, είτε μέσω ασυρμάτου είτε μέσω κινητών τηλεφώνων να μην είναι εφικτή.
 
Η έρευνα των data journalists που υπογράφει ο Άρης Χατζηγεωργίου είναι αποκαλυπτική
 

Γαλλία: Οι αστυνομικοί έχουν εξαντληθεί μετά από τις πολυήμερες διαδηλώσεις και τρακάρουν μεταξύ τους!

Βίντεο: Με πυροτεχνήματα βαρέως τύπου επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις οι διαδηλωτές στους αγρούς της Γαλλίας!
 
Η Γαλλία εδώ και εννέα ημέρες έχει μετατραπεί σε πραγματικό «war zone» με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών να συγκρούονται συνεχώς με τις αστυνομικές δυνάμεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας αλλά και στους… αγρούς της επαρχίας προκαλώντας την εξάντλησή τους, αφού λόγω της έλλειψης ύπνου, έχουν αρχίσει να… τρακάρουν μεταξύ τους.
 
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο όπου σε κάποια πόλη της Γαλλίας τρία βανάκια της αστυνομίας τρακάρουν μεταξύ τους και το πλήθος ζητωκραυγάζει για ατύχημα των αστυνομικών.