MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Το κληροδότημα του Κώστα Καραμανλή

Η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία που παρέδωσε το 2009, το διεφθαρμένο, διογκωμένο κομματικό-πελατειακό κράτος και το χρεοκοπημένο κόμμα, με υποχρεώσεις ύψους 290.000.000 €, δεν ταιριάζουν με την ξαφνική εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στο ρόλο του λευκού ιππότη – η οποία τεκμηριώνει πως δεν έχει καν το θάρρος να κάνει την αυτοκριτική του και δεν έχει διδαχτεί απολύτως τίποτα από τα θηριώδη λάθη του. Το θέμα όμως δεν είναι ποιος κάνει τα λάθη, αλλά ποιος τα πληρώνει – κάτι που οφείλουν να σκεφθούν πολύ σοβαρά οι Έλληνες, εάν έχουν μάθει έστω κάτι μετά από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης και λεηλασίας τους.

Libra, το κρυπτονόμισμα του Facebook

Η κυκλοφορία ενός ασφαλούς, κρυπτογραφημένου νομίσματος δεν είναι δυνατή από οικονομικούς τσαρλατάνους – ούτε από εκλεκτούς του συστήματος και του Soros, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα που, εφόσον πετύχει, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο τον πλανήτη και το δυτικό σύστημα του χρέους – ενώ δεν θα μπορούσε να δρομολογηθεί χωρίς τη στήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που θεωρείται πως ελέγχουν όλους αυτούς τους πολυεθνικούς τεχνολογικούς ομίλους, με στόχο τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεμονίας της υπερδύναμης. Εκτός αυτού θα ήταν μία δυτική απάντηση στο αντίπαλο σύστημα που προετοιμάζει η Κίνα: στην αναβίωση του κομμουνισμού που είναι εφικτή με τα σύγχρονα μέσα.

Η Βρετανία κατέληξε «φερέφωνο» της Τουρκίας στην ΕΕ για την Κύπρο: «Να φτιαχτεί επιτροπή συνδιαχείρισης φυσικού πλούτου»

Η Βρετανία συνεχίζει ακάθεκτη τη ζημιογόνα δράση της στην Κύπρο, υιοθετώντας πλήρως τις τουρκικές θέσεις για το Κυπριακό και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ. 

Μάλιστα σε μία επίδειξη πολιτικής αναισθησίας νουθετεί την ΕΕ να μην προχωρήσει σε κυρώσεις καθώς όπως υποστηρίζει τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο(!). Ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει πως τα τουρκικά γεωτρύπανα σουλατσάρουν με το έτσι θέλω στην ανακηρυγμένη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεία μαχητικών και πολεμικών πλοίων. 

Συνταγή Τσαβούσογλου, για σύσταση κοινής επιτροπής Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, με φόντο τη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου και πρόσχημα την αποκλιμάκωση της έντασης, πλασάρει σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών ΜΜΕ, το Φόρεϊν Όφις, προτάσσοντας την ανάγκη «διαλόγου» και ζητώντας από σημαίνοντες κύκλους της Ε.Ε. να βάλουν στο περιθώριο τις προθέσεις επιβολής μέτρων κατά της Τουρκίας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το Λονδίνο διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι «ο διάλογος» είναι η ενδεδειγμένη οδός προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε στην «ανατολική Μεσόγειο» και «όχι η λήψη μέτρων που θα μπορούσε να οδηγήσει «σε ανεπανόρθωτη ζημιά» τις ευρωτουρκικές σχέσεις.