MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Σοκ από τον ΟΟΣΑ: «Η Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο ακριβή χώρα του πλανήτη στα τρόφιμα»!

Γκρεμίζεται το αφήγημα της κυβέρνησης περί μείωσης τιμών και ότι αποδίδουν τα μέτρα για την αποκλιμάκωση της ακρίβειας
 
Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους πληθωρισμούς στα τρόφιμα σε όλες τις χώρες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), που σημαίνει ότι η ακρίβεια κυριολεκτικά «τσακίζει» τους Έλληνες.
 
Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 6,7%, με την Ελλάδα να έχει την 4η χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών που ελέγχει ο οργανισμός.
 

«Το τουρκικό casus belli φαίνεται ότι είναι πολύ βολικό για κάποιους στην Αθήνα»! Γ.Ανθρακεύς

Πολλές φορές ο κ.Δένδιας κι όχι μόνο αυτός, δηλώνουν με έμφαση ότι επί των ημερών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, «η Ελλάδα μεγάλωσε»! Αναφέρονται στις συμφωνίες ΑΟΖ που υπογράφτηκαν με Ιταλία και Αίγυπτο!!!
 
Οι συμφωνίες είναι εξόχως προβληματικές για τα ελληνικά συμφέροντα και αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το καταλάβει. Ωστόσο είναι πάντα χρήσιμο να ακούμε και να διαβάζουμε τους ειδικούς. Ένας απ΄  αυτούς ο κ.Γιώργος Ανθρακεύς εξηγεί ότι όχι μόνο δεν «μεγάλωσε η Ελλάδα», αλλά δεν τολμούμε καν να δηλώσουμε την ιδιοκτησία μας στην ΕΕ που μας το ζητά!
 

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βουλιάζει στα σκάνδαλα η εκλεκτή του Κυριάκου

Νέες αποκαλύψεις που τη βαραίνουν: φέρεται να διόρισε ανίκανο ευρωβουλευτή φίλο της στην ΕΕ με συμβόλαιο που φτάνει τα 1.440.000 ευρώ
 
Εάν τα πράγματα πάνε σχετικά ομαλά, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπολογίζει ότι θα καθίσει στη θέση της προέδρου της Κομισιόν για δεύτερη φορά, ώστε να ηγηθεί της Ε.Ε. για άλλα πέντε χρόνια. Η πρόεδρος δεν εκλέγεται άμεσα από τους ψηφοφόρους, αλλά αποφασίζεται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών. Μέχρι πρότινος, η επανεκλογή της θεωρούνταν σχεδόν εγγυημένη, αλλά τα σκάνδαλα που άρχισαν να συσσωρεύονται πάνω απ’ το κεφάλι της αποδεικνύονται πιο επιζήμια απ’ όσο περίμενε.