MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

«Όλοι ψάχνουν για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο εκτός από την Ελλάδα»! Θ.Καρυώτης

( John.k- Ε, πώς .... Αφού όλες πο "Ελληνικές" κυβερνήσεις είναι υπεράνω.... )

«Είναι πολύ τραγικό , όλα τα κράτη της ανατολικής Μεσογείου να ψάχνουν για υδρογονάνθρακες, εκτός από την Ελλάδα! Αν είχαμε ξεκινήσει 25 χρόνια νωρίτερα θα είχαμε αποφύγει τα μνημόνια», δήλωσε μεταξύ αλλων στο Open o Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ Θεόδωρος Καρυώτης.
 
Σχολιάζει τη στάση των αμερικανών που προτείνουν «μοιρασιά» στην Κύπρο.
 

«Ο Ερντογάν προσπαθεί κάθε κρίση να την κάνει ευκαιρία ,αλλά τι έχει καταφέρει»; Αλ.Δεσποτόπουλος

Ο διπλωματικός «χορός» του Ερντογάν, είναι «χορός» πάνω σε αναμμένα κάρβουνα…Δεν πατά σε δύο αλλά σε περισσότερες βάρκες και μέχρι στιγμής όσο δύσκολο κι αν φαίνεται κατορθώνει να διατηρεί μια εύθραυστη ισορροπία που προβληματίζει.


Θα «του βγει»; Ή μήπως η πτώση του θα είναι παταγώδης. Και τελικά αν υποθέσουμε ότι ο Ερντογάν αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή της Τουρκίας , τι μπορεί να περιμένει η Δύση από την Άγκυρα; Θα επιστρέψει στο ρόλο του «συνεννοήσιμου συμμάχου» ή θα διατηρήσει την «αυτονομία» που σε ένα βαθμό έχει κερδίσει ο Ερντογάν; Στις ΗΠΑ ο προβληματισμός είναι μεγάλος γι ΄ αυτό το θέμα.

Όλα αυτά συζητάμε με τον διεθνολόγο Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο στο militaire channel.
 

Ο κόσμος το ’χει βούκινο και αυτοί κρυφό καμάρι...

( John.k - Ο Μητσοτάκης θα πάει στην φυλακή λόγο  της αλαζονείας του στο τέλος )
 
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, ζούμε το εξής παράδοξο: οι υποκλοπές παίζουν στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, αλλά «θάβονται» από τα ελληνικά ● Δεν «θάβονται» όμως οι κυβερνητικές απαντήσεις στα ξένα δημοσιεύματα, από τις οποίες δεν έλειψαν τα fake news, αλλά και οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους.
 
Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις; Ενα μόνο είναι το σίγουρο: οι ξένοι, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, καθώς και οι δημοσιογραφικές ενώσεις, κατάλαβαν πολύ καλά πώς βλέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και βασικά το Μέγαρο Μαξίμου τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση.