MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

«Έσκασε» μεγάλο «κανόνι» στις ΗΠΑ: Πτώχευσε ο κολοσσός ακινήτων WeWork!

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Wells Fargo προειδοποίησε για πιθανή κατάρρευση της αγοράς ακινήτων λόγω συνεχών αυξήσεων στα επιτόκια
 
Ο αμερικανικός κολοσσός ακινήτων WeWork υπέβαλε αίτηση πτώχευσης βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας και δημιουργεί έντονες ανησυχίες καθώς υπάρχουν πολλές προβλέψεις για «σκάσιμο» της «φούσκας» των ακινήτων (οι εκτοξευμένες τιμές τους δεν είναι φυσιολογικές), η οποία μπορεί να φέρει μία παγκόσμια οικονομική κρίση.
 
Για όσους δεν το έχουν καταλάβει υπενθυμίζεται πως μία οικονομική κρίση ξεκινάει και τελειώνει από την αγορά ακινήτων.
 

«Τα ματωμένα μονοπάτια του μεταξιού στη Μέση Ανατολή»-Νότης Μαριάς

Αν κάπου ισχύει το «ακολούθησε το χρήμα», είναι ο πόλεμος…Ανεξάρτητα από όσα φαίνονται , άσχετα από τις όποιες διαφορές μπορεί να οδηγήσουν σε μια ένοπλη σύγκρουση, κάπου στο βάθος είναι βέβαιο ότι υπάρχει το χρήμα…Δεν είναι καμία σοφιστεία, ούτε καν είδηση…Οι αγριότητες που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες στη Μέση Ανατολή δεν αποτελούν εξαίρεση.
 
Ο πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος, πρώην ευρωβουλευτής και καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με μία εξαιρετική ανάλυση μας δείχνει τους «ματωμένους δρόμους του μεταξιού» που περνάνε από τη Μέση Ανατολή, ψάχνοντας διέξοδο στη Μεσόγειο και από εκεί στην Ευρώπη.