MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

«Τα ματωμένα μονοπάτια του μεταξιού στη Μέση Ανατολή»-Νότης Μαριάς

Αν κάπου ισχύει το «ακολούθησε το χρήμα», είναι ο πόλεμος…Ανεξάρτητα από όσα φαίνονται , άσχετα από τις όποιες διαφορές μπορεί να οδηγήσουν σε μια ένοπλη σύγκρουση, κάπου στο βάθος είναι βέβαιο ότι υπάρχει το χρήμα…Δεν είναι καμία σοφιστεία, ούτε καν είδηση…Οι αγριότητες που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες στη Μέση Ανατολή δεν αποτελούν εξαίρεση.
 
Ο πρόεδρος του κόμματος Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος, πρώην ευρωβουλευτής και καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με μία εξαιρετική ανάλυση μας δείχνει τους «ματωμένους δρόμους του μεταξιού» που περνάνε από τη Μέση Ανατολή, ψάχνοντας διέξοδο στη Μεσόγειο και από εκεί στην Ευρώπη. 
 

 
Μας εξηγεί την αντιπαράθεση Κίνας-Δύσης, με την πρώτη να «έχει δει μακριά» και να έχει σχεδόν ολοκληρώσει το δικό της «εμπορικό μονοπάτι» και τη Δύση με πρώτες και καλύτερες τις ΗΠΑ, οι οποίες τρέχουν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και να δημιουργήσουν το δικό τους. Σε αυτή την οικονομική-εμπορική τιτανομαχία, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται και ο όρος …παράπλευρες απώλειες είναι πολύ υποτιμητικός για τις ζωές και τις ψυχές του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου