MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Πρόβλημα με τις ανεμογεννήτριες της Siemens!

Η εταιρία που κατέχει ποσοστό 20% της ελληνικής αγοράς πάλι στο προσκήνιο: Ακατάλληλος εξοπλισμός με ελαττωματικά πτερύγια που προκαλούν δονήσεις - Ο χάρτης με τα πάρκα της Siemens
 
Το 20% περίπου της ελληνικής αγοράς κατέχει η Siemens Gamesa Energy, της οποίας οι χερσαίες ανεμογεννήτριες εμφανίζουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, η έκταση των οποίων παρέμενε εν κρυπτώ για καιρό, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταβαραθρωθεί το τελευταίο διάστημα.
  • Από τη Μαρία Παναγιώτου
Εν ολίγοις, οι ανεμογεννήτριές της βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της ελληνικής περιφέρειας. Εξάλλου, η Siemens Gamesa (σ.σ.: η Siemens Energy αγόρασε και ενσωμάτωσε το 2022 την ισπανική εταιρία Gamesa αντί περίπου 4 δισ. ευρώ) προμηθεύει ανεμογεννήτριες σε αναρίθμητες εταιρίες ενέργειας, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως.
 

Ελληνοτουρκικά: «Όσο πιο μεγάλη η φάκα τόσο περισσότερο το τυρί»! Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Γράφει ο
 
Αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας πώς κατά τη γνώμη μας και από ποιους σκηνοθετήθηκε η υπερπαραγωγή της δήθεν ελληνοτουρκικής ειρήνης.
 
Όσο πιο μεγάλη είναι η φάκα, τόσο περισσότερο πρέπει να φαίνεται το τυρί. Και επειδή στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει καν τυρί, έπρεπε το σκηνικό να είναι εντελώς άψογο, για να μην τρομάξει το «προς εκτέλεση» ζωάκι, ο ελληνικός λαός δηλαδή. (Αν σας φαίνονται βαριές οι εκφράσεις που χρησιμοποιώ, σας καταλαβαίνω, κάντε όμως παρακαλώ λίγο υπομονή, διαβάστε όλο το επιχείρημά μου και μετά δεχτείτε το ή απορρίψτε το).