MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ τα ελληνόφωνα κανάλια συνεχίζουν το γαϊτανάκι των τουρκικών σήριαλ την ίδια ώρα που οι Τούρκοι χτυπούν κόκκινο στο Αιγαίο, έρχεται μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή με τον τίτλο, «PROMISE», που αναφέρεται στην αρμενική γενοκτονία και στην τουρκική βαρβαρότητα, δάσκαλο όλων των γενοκτονιών για να δείξει το πραγματικό πρόσωπο τους.

Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη θα γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική αν δεν φύγουν οι μετανάστες

Στην ανάγκη επιστροφής των μεταναστών στις χώρες τους, στάθηκε ο πνευματικός ηγέτης των βουδιστών, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC – Τι είπε για την πολιτική του Τραμπ

«Η Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους». Αυτό υποστήριξε ο Δαλάι Λάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο BBC, προσθέτοντας ότι η ήπειρος μπορεί να γίνει «μουσουλμανική ή αφρικανική» εάν οι μετανάστες δεν επιστραφούν πίσω στις χώρες τους.

Ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, ο οποίος ζει ως πρόσφυγας στην Ινδία, έπειτα από τη φυγή του από το Θιβέτ το 1959, δήλωσε ότι μόνο ένας «περιορισμένος αριθμός» μεταναστών πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

“Δεν παραγράφονται οι ελληνικές αξιώσεις για τις γερμανικές επανορθώσεις”

«75 χρόνια μετά το μακελειό στο Δίστομο η Γερμανία δεν εξοφλεί το χρέος των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Junge Welt, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη με τον Καρλ-Χάιντς Ροτ, ο οποίος από κοινού με τον ιστορικό Χάρντμουτ Ρίμπνερ έγραψαν το βιβλίο “To χρέος των αποζημιώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη” που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Για 7 μήνες κρύβουν από 1.500.000 συνταξιούχους τα εκκαθαριστικά με τον επανυπολογισμό των μειωμένων συντάξεων

Παρέμβαση στον ΕΦΚΑ του Συνηγόρου του Πολίτη

Για 7 μήνες η κυβέρνηση κρύβει σε περισσότερους από 1.500.000 συνταξιούχους τον επανυπολογισμό της σύνταξης με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου –που μένει ανενεργός και η όποια μείωση καταγράφεται ως προσωπική διαφορά- χωρίς να αποστέλλονται τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα για τα ποσά της σύνταξης.

Ωστόσο, με βάση το νόμο οι συνταξιούχοι έπρεπε από τη 1η-1-2019 λάβουν εκκαθαριστικό με την προσωπική διαφορά σε κουτάκι, εφόσον έχουν παγώσει η μειώσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί εκατοντάδες αιτήσεις γνωστοποίησης των εκκαθαριστικών και ο ΕΦΚΑ αρνείται να τα αποστείλει, επικαλούμενος με εσωτερικό έγγραφο ότι «η εν λόγω αξίωση των συνταξιούχων δεν παράγει επιτακτική υποχρέωση των διοικητικών οργάνων να εκδώσουν διοικητική πράξη συγκεκριμένου περιεχομένου όσον αφορά τον επανυπολογισμό των συντάξεων».

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ούτε πραγματική αστική τάξη ούτε πατριώτες πολιτικούς

Πίσω από την κυβέρνηση βρίσκεται μια μικρή εμπορική και τραπεζική κλίκα, η οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα οικονομικά της προνόμια όποιο κι αν είναι το κόστος σε ό,τι αφορά την οικονομική υγεία της χώρας. 

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Τα μέλη της θέλουν να διατηρηθεί ένα οικονομικό σύστημα που θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Αντιτίθενται στους συναλλαγματικούς ελέγχους διότι αυτοί ενδέχεται να τους εμποδίσουν να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε τράπεζες στο Κάιρο ή στην Αργεντινή. Δε διαννοούνται καν να επενδύσουν αυτά τα κέρδη με στόχο την ανάκαμψη της χώρας τους. Έτσι περιγράφει ο Paul Porter απεσταλμένος του προέδρου Τρούμαν στην Ελλάδα την ελληνική μεγαλοαστική τάξη το 1947.

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής

Το σκάνδαλο Bayer-Monsanto-Bundesbank-EKT

Ενώ ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας ήταν ανέκαθεν εναντίον των προγραμμάτων αύξησης της ρευστότητας εκ μέρους της ΕΚΤ, παρέμεινε σιωπηλός όταν η ΕΚΤ το Μάρτιο του 2016 αποφάσισε το επόμενο – στο οποίο επίσης δεν συμμετείχε μόνο η Ελλάδα. Η αιτία ήταν το ότι, από τότε και μετά τα φθηνά χρήματα της ΕΚΤ οδηγούνταν κυρίως στους πολυεθνικούς ομίλους, οπότε σε μεγάλο βαθμό στους γερμανικούς – χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας για τον κατάφωρο ρατσισμό. Δεν υπήρξαν φυσικά ούτε ελληνικές διαμαρτυρίες, παρά το ότι αποτελούσε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ομίλους της χώρας μας, όπως για παράδειγμα ο ΤΙΤΑΝ – ο οποίος έτσι, μεταξύ άλλων, αναγκάσθηκε να μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.