MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ο νότος φωνάζει και το Βερολίνο χρηματοδοτεί με σχεδόν 4 δις (!!!) εταιρείες του!

Του Μιχάλη Ψύλου 

από την εφημερίδα Δημοκρατία 

Η Πορτογαλέζα Ελίζα Φερέιρα ,η 64χρονη Επίτροπος για την Ευρωπαική Συνοχή ,δεν διστάζει να «καρφώσει» την Γερμανία : “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τις κρατικές ενισχύσεις που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαική Επιτροπή, πάνω από τα μισές χορηγήθηκαν από μία μόνο χώρα, η οποία είναι η Γερμανία. Το Βερολίνο ενίσχυσε την Adidas, με 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ και την TUI με 1,5 δισεκατομμύρια .Πρόκειται για ποσά που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που έχουν δώσει ορισμένα κράτη σε όλες τις μικρές και μεσαίες εταιρείες τους. Αυτή η δυσαναλογία στρεβλώνει την αγορά» λέει η Πορτογαλέζα Επίτροπος σε συνέντευξή της στην ισπανική El Pais.

ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ: ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

( John.k - Είναι γνωστά τα φιλικά αισθήματα και συμφέροντα των κυρίων κυρίων Βαρδινογιάννη και Αλαφούζου προς τον Τουρκο-Γερμανικό άξονα ο οποίος κατευθύνεται φυσικά από την Αγγλία …. Και την υποστήριξη της κυβέρνησης από και προς αυτά τα κανάλια. Είναι πολλά τα λεφτά…. για όσους υπονομεύουν την πατρίδα )

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION 

Claymont, Delaware 19703
U.S.A

E-mail: IHAHellas@gmail.com 

Το ηθικό χρέος της Γερμανίας προς την Ευρώπη - Μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν

Η σημερινή «δημοκρατία του Βερολίνου» δεν θα υπήρχε χωρίς την μεγαλοθυμία των συμμάχων και την εύνοια της ιστορίας… 

Πολύ λόγος γίνεται αυτές τις μέρες σχετικά την πεισματική άρνηση της Γερμανίας να συνεισφέρει στην ελάφρυνση του ευρωπαικού χρέους που διογκώνεται ανεξέλεγκτα εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας.

Η σθεναρή αντίθεση του Βερολίνου στα εργαλεία «αμοιβαιοποίησης» του χρέους, όπως τα ευρω-ομόλογα, εκτινάσσει στα ύψη την δημοτικότητα της Καγκελαρίου Μέρκελ, επιτείνει όμως τον προβληματισμό σε άλλες ευρωπαικές χώρες που κατηγορούν την Γερμανία ότι επωφελείται όλων των προνομίων ως κυριαρχική δύναμη της ΕΕ, αλλά αρνείται να επωμισθεί τα συλλογικά βάρη σε μία περίοδο αναπόφευκτου δημοσιονομικού εκτροχιασμού. 

Snowden : οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία για να δομήσουν μια « αρχιτεκτονική της καταπίεσης » της επιτήρησης.

Snowden : οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία για να δομήσουν μια « αρχιτεκτονική της καταπίεσης » της επιτήρησης. 

Ο Snowden φοβάται ότι οι παγκόσμιοι διευθύνοντες θα διατηρήσουν τις νέες εξουσίες που έλαβαν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά το τέλος της πανδημίας. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vice,ο Edward Snowden εξέφρασε τις ανησυχίες του αναφορικά με το πρόγραμμα επιτήρησης που επέρχεται αποκαλώντας το “αρχιτεκτονική της καταπίεσης”.