MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Γιατί ολόκληρος ο δυτικός κόσμος έχει εγκαταλείψει τη δικαιοσύνη;

Μια αληθινή αφήγηση του «εγκλήματος» του Τζούλιαν Ασάνζ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παρενοχλείται με ψευδείς κατηγορίες για περισσότερο από μια δεκαετία και κρατείται στη φυλακή ή σε κατ' οίκον περιορισμό στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για μια δεκαετία.

Τα προβλήματα του Ασάνζ άρχισαν όταν δύο Σουηδές τον πήγαν σπίτι στα κρεβάτια τους και αργότερα παραπονέθηκαν πως δεν είχε χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.  Η μία ή και οι δύο ήθελαν να κάνει τεστ για HIV. Ανόητα, αρνήθηκε και η μία ή και οι δύο γυναίκες πήγαν στην αστυνομία για να δουν αν μπορούσε να του ζητηθεί να κάνει το τεστ.

Η διεφθαρμένη ή ανόητη αστυνομία επινόησε μια κατηγορία βιασμού από την καταγγελία των γυναικών. Μια γυναίκα Σουηδή εισαγγελέας ερεύνησε τον Ασάνζ για βιασμό και, καθώς δεν βρήκε κανέναν βιασμό, απέσυρε το ένταλμα σύλληψης για φερόμενο βιασμό την επόμενη μέρα όπως εκδόθηκε. «Σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχουν πλέον λόγοι να υποπτευόμαστε ότι (ο Ασάνζ) διέπραξε βιασμό», είπε η γενική εισαγγελέας Eva Finne στις 21 Αυγούστου 2010. Τα εκπορνευμένα μέσα ενημέρωσης, φυσικά, συνέχισαν την ψευδή ιστορία βιασμού για μια δεκαετία.

Ο οικονομολόγος Rubino προειδοποιεί: Αντιμετωπίζουμε μια σπείρα θανάσιμου χρέους που θα σαρώσει τα πάντα

Όπως εξηγεί ο οικονομολόγος John Rubino, «το σπειροειδές χρέος σημαίνει ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να γίνονται χειρότερα για τα μεγάλα νομίσματα του κόσμου, μέχρι να πεθάνουν...». 
 
Για συστημικό κραχ προειδοποιεί εδώ και χρόνια ο αναλυτής και συγγραφέας οικονομικών συγγραμμάτων Rubino…
 
O λόγος; Η τεράστια συσσώρευση απλήρωτων χρεών.

Όπως επισημαίνει, το χρέος για τις ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν σε τέτοια ύψη.

Ωστόσο, τώρα έχει προκύψει μια νέα ρυτίδα στην εξίσωση της ελίτ, που έχει ριζώσει στην εξουσία: Αυτή είναι ο πόλεμος, και πιο συγκεκριμένα το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου.

Τσουνάμι λουκέτων στα καταστήματα ΕΛΤΑ

 
Εκλεισαν χθες 25 καταστήματα, ενώ στις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με ανάρτηση στη Διαύγεια, θα κατεβάσουν ρολά ακόμη 40 ● Υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν τουλάχιστον 168 καταστήματα σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ταχυδρομείων ● Θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες και στους δήμους, καθώς κλείνουν καταστήματα ακόμη και σε μεγάλους δήμους της Αττικής ● «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την πολιτική που ανακοινώθηκε από τα ΕΛΤΑ. Θα κάνουμε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ● Σιγή από την κυβέρνηση για την κακοδιοίκηση και τις απευθείας αναθέσεις που οδηγούν στη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ.
 
Φυσική συνέχεια της πολιτικής του Κυριάκου Πιερρακάκη, της κακοδιοίκησης χρόνων, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, των απευθείας αναθέσεων αλλά και του απώτερου σκοπού της κυβέρνησης να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής αποτελεί το τσουνάμι λουκέτων στα καταστήματα ΕΛΤΑ της χώρας.