MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Γιατί ολόκληρος ο δυτικός κόσμος έχει εγκαταλείψει τη δικαιοσύνη;

Μια αληθινή αφήγηση του «εγκλήματος» του Τζούλιαν Ασάνζ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παρενοχλείται με ψευδείς κατηγορίες για περισσότερο από μια δεκαετία και κρατείται στη φυλακή ή σε κατ' οίκον περιορισμό στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για μια δεκαετία.

Τα προβλήματα του Ασάνζ άρχισαν όταν δύο Σουηδές τον πήγαν σπίτι στα κρεβάτια τους και αργότερα παραπονέθηκαν πως δεν είχε χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.  Η μία ή και οι δύο ήθελαν να κάνει τεστ για HIV. Ανόητα, αρνήθηκε και η μία ή και οι δύο γυναίκες πήγαν στην αστυνομία για να δουν αν μπορούσε να του ζητηθεί να κάνει το τεστ.

Η διεφθαρμένη ή ανόητη αστυνομία επινόησε μια κατηγορία βιασμού από την καταγγελία των γυναικών. Μια γυναίκα Σουηδή εισαγγελέας ερεύνησε τον Ασάνζ για βιασμό και, καθώς δεν βρήκε κανέναν βιασμό, απέσυρε το ένταλμα σύλληψης για φερόμενο βιασμό την επόμενη μέρα όπως εκδόθηκε. «Σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχουν πλέον λόγοι να υποπτευόμαστε ότι (ο Ασάνζ) διέπραξε βιασμό», είπε η γενική εισαγγελέας Eva Finne στις 21 Αυγούστου 2010. Τα εκπορνευμένα μέσα ενημέρωσης, φυσικά, συνέχισαν την ψευδή ιστορία βιασμού για μια δεκαετία.

Ο Ασάνζ ήταν ελεύθερος να πάει και πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια δεύτερη Σουηδή εισαγγελέας, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Eva-Marie Persson, την οποία κάποιοι υποπτεύονται ότι δωροδοκήθηκε για να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να πάρει στα βρώμικα διεφθαρμένα χέρια της στον Assange, άνοιξε ξανά την υπόθεση εναντίον του Assange με ψεύτικη προσποίηση. Ήθελε να εκδοθεί στη Σουηδία για ανάκριση, αλλά δεν χορηγούνται εκδόσεις για ανάκριση. Πρέπει να υπάρχουν κατηγορίες που αναγνωρίζονται από δικαστήριο. Η δεύτερη Σουηδή εισαγγελέας δεν είχε κατηγορίες.   Ο Ασάνζ και οι υποστηρικτές του κατάλαβαν ότι αν τον έφερνε στη Σουηδία θα τον παρέδιδε στους Αμερικανούς. Ο Ασάνζ είπε πως θα μπορούσε να τον ανακρίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό που προέκυψε από αυτό ήταν ότι οι Βρετανοί υπάκουσαν τον κύριό τους στην Ουάσιγκτον και χρησιμοποίησαν το αίτημα έκδοσης για να κρατήσουν τον Ασάνζ σε κατ' οίκον περιορισμό. Μόλις οι Βρετανοί έπιασαν στα χέρια τους τον Ασάνζ το 2019, η «έρευνα» της Πέρσον είχε εξυπηρετήσει τον σκοπό της και εκείνη εγκατέλειψε την «έρευνά» της.

Ο Ασάνζ συνειδητοποίησε ότι το διεφθαρμένο βρετανικό σύστημα «δικαιοσύνης» αναζητούσε έναν τρόπο να παρακάμψει τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε η κυβέρνηση του ΗΒ να τον παραδώσει στην Ουάσιγκτον. Η Ουάσιγκτον επινόησε μια αφήγηση πως ο Ασάνζ είχε συνωμοτήσει με χάκερ για να κλέψουν μυστικά εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και να πουλήσουν την ψευδή αφήγηση σε μια ανόητη μεγάλη κριτική επιτροπή. Το μόνο που είχε κάνει ο Ασάνζ ήταν να δημοσιεύσει έγγραφα που του διέρρευσαν, κάτι που έκαναν πάντα οι δημοσιογράφοι.

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, έδωσε στον Ασάνζ πολιτικό άσυλο και ο Ασάνζ διέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Αλλά οι Βρετανοί αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το άσυλο του, όπως οι Σοβιετικοί αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το άσυλο που οι ΗΠΑ παραχώρησαν στον Ούγγρο καρδινάλιο Mindszenty, ο οποίος έπρεπε να ζήσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουδαπέστη για 15 χρόνια. Ο επόμενος πρόεδρος του Ισημερινού, ο Λένιν Μορένο, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ένα κομμάτι βρωμιάς, είναι ύποπτος για δωροδοκία από την Ουάσιγκτον καθώς ανακάλεσε το άσυλο του Ασάνζ και την υπηκοότητα του Ισημερινού το 2019. Οι Βρετανοί έσυραν τον Ασάνζ έξω από την πρεσβεία και τον κράτησαν απομονωμένο σε φυλάκιση για τέσσερα χρόνια, ενώ ένα διεφθαρμένο βρετανικό δικαστικό σύστημα παρέσυρε τον νόμο, ώστε να μπορέσουν να παραδώσουν τον Ασάνζ στην Ουάσιγκτον.

Αυτό που μας λέει αυτή η ιστορία είναι ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον νομικά συστήματα. Έχουν οπλοποιήσει το νόμο. Οι Βρετανοί το έκαναν προσποιούμενοι τους νόμιμους, ενώ πάντα έβρισκαν τρόπο να παρακάμψουν το νόμο. Οι ΗΠΑ δεν ενοχλήθηκαν και απλώς δήλωσαν πως οι δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν διαρροές εθνικής ασφάλειας είναι κατάσκοποι. Αυτός ο ισχυρισμός απέτυχε τη δεκαετία του 1970 όταν χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Daniel Ellsberg που έδωσε τα Pentagon Papers στους New York Times. Πριν από πενήντα χρόνια, σε αντίθεση με σήμερα, υπήρχε ακόμη σεβασμός στο Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Πρέπει να αναρωτιέστε πώς οι διεφθαρμένοι Αμερικανοί εισαγγελείς που χτίζουν μια ψεύτικη υπόθεση εναντίον του Ασάνζ μπορούν να γίνουν σεβαστοί από οποιονδήποτε ή θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεχίσουν σε οποιαδήποτε καριέρα. Πρέπει να αναρωτιέστε το ίδιο για τους διεφθαρμένους δικαστές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ποιος θα μιλούσε σε τέτοια σκουπίδια; Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Mark Warner και Lindsey Graham θεωρούν τον Assange, έναν έντιμο δημοσιογράφο, ως «αφοσιωμένο συνεργό στις προσπάθειες υπονόμευσης της αμερικανικής ασφάλειας». Αυτό το είδος βλακείας και μίσους για τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης κυριαρχεί τώρα στην αμερικανική πολιτική.

Πώς μπορεί ένα σκουπίδι όπως ο Λένιν Μορένο να περιμένει να το υποδεχτούν ευγενικά οπουδήποτε στην πολιτική και την κοινωνία;

Τα αμερικανικά και βρετανικά μέσα, φυσικά, πέταξαν τα δικά τους δικαιώματα για την πρώτη τροποποίηση πηδώντας παρουσιάζοντας τον Ασάνζ ως προδότη και κακομαθημένο παλαβό. Τα μέσα κάλυψαν τα εγκλήματα που διέπραξαν οι κυβερνήσεις κατά του Ασάνζ παρέχοντας μόνο την επίσημα κατασκευασμένη ψευδή αφήγηση.

Όταν τα δυτικά ΜΜΕ εγκατέλειψαν τον Ασάνζ, οι απόλυτοι ανόητοι εγκατέλειψαν τη δική τους ανεξαρτησία και το δικαίωμα να κάνουν ρεπορτάζ. Σήμερα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο ως υπουργείο προπαγάνδας για την άρχουσα ελίτ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου