MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. η Ελλάδα

Στο 20,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2017, σε σχέση με 21% το Νοέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας των «νέων κάτω των 25» μειώθηκε από 45,4% σε 45%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 και Δεκεμβρίου 2017 το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα μειώθηκε από 23,4% σε 20,8%, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο.

Alpha Bank: Η αύξηση των φόρων “στραγγίζει” τα νοικοκυριά

Η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητος το 2017 στηρίχθηκε αποκλειστικά στις επενδύσεις σε μηχανολογικό και μεταφορικό εξοπλισμό, παρατηρεί η Alpha bank στο εβδομαδιαίο της δελτίο .

Η σταδιακή ανανέωση του φυσικού κεφαλαίου της χώρας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την ενίσχυση της παραγωγικότητος της εργασίας δεδομένου ότι για μακρά σειρά ετών οι αποσβέσεις παγίου κεφαλαίου υπερέβαιναν τον καθαρό (χωρίς τα αποθέματα) σχηματισμό παγίου κεφαλαίου.

Η Γερμανία θέλει να δοθούν 3 δις στον Ερντογάν για το προσφυγικό! Αυτή η σχέση δεν αλλάζει

Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν. Η σχέση Βερολίνου-Άγκυρας θα είναι πάντα στενή και θερμή , ότι κι αν μεσολαβήσει. Που και που θα ανταλάσσουν καμιά “κουβεντούλα” για τα “μάτια του κόσμου”, θα “επιπλήττουν” χλιαρά τον Ερντογάν που ΄ναι “ζωηρό παιδί” και σφάζει αμάχους, αλλά μέχρι εκεί… Οι Γερμανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον Ερντογάν που κρατά μακριά από το Βερολίνο τους

πρόσφυγες. Γι΄ αυτό και σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι θα του δώσουν τα δις που του έταξαν, αλλά χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους…

Facebook – Cambridge Analytica: Πως φακέλλωσαν 87.000.000 πολίτες!

Πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις αποδεικνύεται ο αριθμός των χρηστών που «φακελώθηκαν» από την Cambridge Analytica, τη διαβόητη εταιρεία που επεξεργάστηκε δεδομένα του Facebook προκειμένου  να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ. 

Το Facebook ανακοίνωσε το βράδυ της Μ.Τετάρτης ότι η βρετανική εταιρεία είχε πρόσβαση σε δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών, πάνω από τα 50 εκατομμύρια που εκτιμούσαν αμερικανικά και βρετανικά μέσα. 

Επανάληψη των λαθών που οδήγησαν στο «Κραχ» του 1929, διαπιστώνει ο Jeffrey Gundlach

Για μία νέα Μεγάλη Ύφεση προειδοποιεί ο «γκουρού» Jeffrey Gundlach 

Επανάληψη των λαθών που οδήγησαν στο «Κραχ» του 1929 διαπιστώνει ο «γκουρού» των διεθνών κεφαλαιαγορών, Jeffrey Gundlach, με αφορμή την ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και των εταίρων της, ως απόρροια των πρακτικών του Donald Trump.

Όπως ανέφερε περιπαικτικά, μιλώντας στο κανάλι CNBC, έμαθε στο δημοτικό σχολείο ότι οι δασμοί προκάλεσαν τη Μεγάλη Ύφεση του, ωστόσο… «εδώ είμαστε» πάλι (here we are!).