MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η ανάρτηση του στρατηγού Κωσταράκου για τον Τούρκο καθηγητή που αποδομεί τον Ερντογάν

Ο Μιχάλης Κωσταράκος. Πηγή φωτογραφίας: Facebook
Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος που πάντα παρακολουθεί και σχολιάζει τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα προχώρησε σε μια ανάρτηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον. 

Αναφέρεται στις απόψεις του Τούρκου καθηγητή Μεχμέτ Εφέ Τζαμάν ο οποίος, όπως αναφέρεται και στην επικεφαλίδα «γράφει όσα δεν τολμούν να γράψουν ποτέ στην Ελλάδα» και ουσιαστικά αποδομεί την στρατηγική, την φρασεολογία και την τακτική Ερντογάν. 

Ειδικότερα, σημειώνει: 

Ο Ερντογάν ξεσαλώνει και η ΕΕ του προσφέρει… κίνητρα

Του Μιχάλη Ψύλου
από την εφημερίδα Δημοκρατία 

H Τουρκία εκδίδει NOTAM για αεροναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου -Καστελόριζου από 16-22 Σεπτεμβρίου. Ενημερώνει δηλαδή τη διεθνή κοινότητα ότι η περιοχή αυτή η οποία εκτείνεται 36 ναυτικά μίλια νοτίως των τουρκικών ακτών σε διεθνή ύδατα και μάλιστα εντός του FIR Αθηνών αποτελεί …τουρκική επικράτεια και κυριαρχία.

Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοινώνει προκλητικά ότι «οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν και προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο ORUÇ REİS, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε την ανομία και τον εκφοβισμό στην περιοχή .Είμαστε δυνατοί, αποφασιστικοί και ισχυροί!”

Ο εφιάλτης του Ερντογάν: Η ΑΟΖ της Τουρκίας και το λάθος του Ταγίπ με τη Μαύρη Θάλασσα

FILE PHOTO: Global Marine Data Base, General Dynamics,
Herndon, Virginia, USA
Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας, για δεκαετίες τώρα, βλέπει στον ύπνο του τον παραπάνω χάρτη και ξυπνάει ιδρωμένος διότι αυτόν το χάρτη δεν τον δημιούργησε κάποιος Έλληνας, αλλά η αμερικανική εταιρία General Dynamics που έχει εδρεύει στη πόλη Χέρντον, ένα προάστιο της Ουάσιγκτον.


Αυτός χάρτης δημιουργήθηκε βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 (UNCLOS) και η οριοθέτηση έγινε βασισμένη στην αρχή της ίσης απόστασης (μέσης γραμμής).

Ο εφιάλτης, βέβαια, της Τουρκίας ξεκίνησε, πριν 35 χρόνια, στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, όταν, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Απριλίου 1982, η Τουρκία ήταν μια από τέσσερις χώρες που καταψήφισαν το UNCLOS και ακόμα δεν έχει συνέλθει από αυτή τη μεγάλη ήττα της μια και η ΑΟΖ και τα δικαιώματα νησιών σε ΑΟΖ δημιούργησαν μια αφόρητη πίεση από την οποίαν δεν έχει συνέλθει ακόμα.