MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Rutherford Inst.: Οι ΗΠΑ είναι μια στρατιωτική δικτατορία μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία – Δημιουργούν χάος για να βασιλεύουν!

Έκθεση του Army War College του 2008 προειδοποιεί ότι για να… βασιλεύουν θα χρησιμοποιήσουν «μια άλλη τρομοκρατική επίθεση, απρόβλεπτη οικονομική κατάρρευση, απώλεια λειτουργικής πολιτικής και νομικής τάξης, σκόπιμη εγχώρια αντίσταση ή εξέγερση, διάχυτες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και καταστροφικές φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές».
 
«Ποια χώρα δεν θα διατηρήσει τις ελευθερίες αν οι ηγέτες της δεν βλέπουν πολίτες να διατηρούν το πνεύμα και το ηθικό της αντίστασης ακμαίο;»… και ποια χώρα δεν θα τις καταστρατηγήσει αν έχει πολίτες που δεν αντιδρούν;

Στο χάος βυθίζεται η Γαλλία

Αυτοκίνητο φλέγεται στη Μασσαλία υπό το βλέμμα
αστυνομικών AP Photo/Jean-Francois Badias
Σχεδόν 1.000 συλλήψεις στην τέταρτη νύχτα ταραχών και βίας σε γαλλικές πόλεις, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικό ενός 17χρονου με καταγωγή από την Αλγερία ● Δραματική έκκληση από Εμπαπέ και εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για αυτοσυγκράτηση
 
Παρά την ανάπτυξη περίπου 45.000 αστυνομικών και ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής με τεθωρακισμένα οχήματα, ταραχές ξέσπασαν για τέταρτη συνεχή νύχτα σε πολλές γαλλικές πόλεις, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού, στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, σε προάστιο του Παρισιού.
 
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ναντέρ, η κηδεία του Ναέλ με καταγωγή από την Αλγερία. Οι δικηγόροι της οικογένειας, ζήτησαν από τα μέσα ενημέρωσης να μην παραστούν στην τελετή.