MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Το φάντασμα της Lehman Brothers πλανάται πάνω από την παγκόσμια οικονομία

Με θρυαλλίδα την κατάρρευση της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, ο πλανήτης εισέρχεται σε μία τρομακτική χρηματοοικονομική κρίση, που θα απαιτήσει σχεδόν μία τριετία για την επάνοδο των αγορών σε προ της κρίσης επίπεδα, ενώ η πλήρης αποκατάσταση αμοιβών και εισοδημάτων και κυρίως των δεικτών ανεργίας για την ΕΕ έρχεται το 2016 και για τις ΗΠΑ το 2017.


Το βραχυπρόθεσμο κόστος σύμφωνα με τον απολογισμό του ΔΝΤ φθάνει τα 60 τρισεκατομμύρια δολάρια και τελικά θα οδηγήσει μέσα σε μία δεκαετία στον διπλασιασμό του παγκόσμιου χρέους, λόγω του ότι σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν μέσω δανεισμού να απαντήσουν στα δεινά της τρομακτικής κρίσης.

Αυτή την φορά το πρώτο σήμα πανικού έρχεται από την Κίνα, όταν οι ρυθμιστικές αρχές της κεφαλαιαγοράς παρεμβαίνουν πυροσβεστικά για να διασώσουν από την κατάρρευση τον γιγαντιαίο όμιλο της Evergrande. Πρόκειται για το δεύτερο σε μέγεθος σχήμα της Κίνας που δραστηριοποιείται στον χώρο της κτηματαγοράς και της αξιοποίησης ακινήτων, με κατασκευαστική δραστηριότητα σε 170 πόλεις στο εσωτερικό και ανάλογη σε πολλές χώρες.

Τα διαγνωστικά κέντρα για rapid tests από ανεμβολίαστους γεμάτα, τα εμβολιαστικά άδεια – Στην Ελλάδα 200 οι νεκροί από εμβόλια

Τα εμβολιαστικά κέντρα είναι άδεια, όσοι εμβολιάστηκαν – εμβολιάστηκαν και πλέον θα υπάρξει προσέλευση μόνο για την 3η δόση που θα δοθεί σε ειδικές ομάδες, άνω των 60 όπως έγινε και στο Ισραήλ.


Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές, αποδεικνύοντας ότι σχεδόν 3,2 εκατ έλληνες και ελληνίδες έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν. 
 
Από την μια τα διαγνωστικά κέντρα έχουν ουρές δεκάδων μέτρων, απόδειξη ότι οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι ανεμβολίαστοι, επιλέγουν το rapid tests, επιλέγουν να πληρώσουν 10 ευρώ ή 80 ευρώ το μήνα για να πληρούν τα κριτήρια του απαράδεκτου νόμου. 
 
Οι ουρές δεκάδων μέτρων στα διαγνωστικά κέντρα έρχεται να αποδείξει ότι οι ισορροπίες στην κοινωνία έχουν διαμορφωθεί.