MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Tucker Carlson: «Το WEF θέλει να καταστρέψει τις εθνικές οικονομίες»

Ο παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, προειδοποίησε ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) προσπαθεί κρυφά να «καταστρέψει τις εθνικές οικονομίες» προκειμένου να εγκαινιάσει τη Μεγάλη Επαναφορά τους για την ανθρωπότητα.
 
«Αν προσέχετε τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια και ξέρουμε ότι έχετε προσέξει, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει την ανεστραμμένη φύση της σύγχρονης γλώσσας. Σχεδόν όλα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι», είπε ο Carlson στην εκπομπή της Τετάρτης.
 

Προ των πυλών νέο σοκ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – Γιατί η Ιαπωνία είναι ο πιο σημαντικός κίνδυνος στον κόσμο

«Για εμάς, η ιαπωνική πολιτική επιτοκίων μοιάζει με το Τείχος του Βερολίνου της ύστερης εποχής του Ψυχρού Πολέμου, ένας μπαγιάτικος αναχρονισμός που αργά ή γρήγορα πρέπει να… σκορπιστεί λέει ο Jim Grant
 
Ενισχύονται οι εικασίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας χάνει τον έλεγχο της αγοράς ομολόγων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με συνέντευξή του, ο Jim Grant, συντάκτης του «Grant’s Interest Rate Observer», πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.