MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ; ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ!

ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 18-22 ΜΑΙΟΥ 2020

Την εβδομάδα 18 – 22 Μαΐου 2020 εκατόν δέκα περίπου διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 430 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίες αυξήθηκαν από δύο που ήταν την εβδομάδα 11-15 Μαΐου 2020, σε τρείς με την προσθήκη μιας ακόμα στην απογευματινή ζώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι 32 διαφορετικές εταιρίες είχαν από μία μόνο διαφημιστική παρουσία κατά την διάρκεια της εβδομάδος 18-22 Μαΐου 2020.

Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο «Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV» (παρατίθεται αναλυτικά στο τέλος της ανακοίνωσης), δύο μεγάλες πολυεθνικές αναδείχτηκαν Χρυσοί Χορηγοί, με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα, για την εβδομάδα 18 έως και 22 Μαΐου 2020.

Γ. Αδαλής : Η Τουρκία επιζητά πόρους μέσω «διεύρυνσης» ζωτικών χώρων

Ο οικονομολόγος και οικονομέτρης, Γιώργος Αδαλής μιλώντας σήμερα στον 98.4 , αναφέρθηκε στο πως οι οικονομικοί δείκτες και τα αριθμητικά δεδομένα της οικονομίας επικαθορίζουν πολιτικές και γεωπολιτικές αποφάσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, με επίκεντρο την συζήτηση για την Τουρκική οικονομία.

Συγκρίνοντας οικονομικά μεγέθη Ελλάδας και Τουρκίας σε κρίσιμους δείκτες, εξήγησε γιατί η παραγωγική βάση της Τουρκίας, ακόμη και με μια οικονομική καταστροφή με πολιτικές προεκτάσεις, δεν είναι εύκολο να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση , αν και το αδύνατο σημείο της χώρας είναι ο ιδιωτικός δανεισμός σε δολάρια. 

«Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική». - Τζωρτζ Όργουελ

O Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ γνωστός περισσότερο με το συγγραφικό του ψευδώνυμο Τζωρτζ Όργουελ, ήταν Βρετανός συγγραφέας, λογοτέχνης και δημοσιογράφος. Το έργο του χαρακτηρίζεται από ξεκάθαρο πεζό λόγο, συνειδητότητα των κοινωνικών ανισοτήτων, αντίθεση στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και αφοσίωση στο δημοκρατικό σοσιαλισμό.