MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Κ. Πικραμένος : " Στην Κολομβία των Βαλκανίων; "

Ο Κώστας Πικραμένος , διευθυντής Ερευνών της CP Consulting, εταιρείας εκπόνησης στρατηγικών μελετών, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ, μιλώντας σήμερα στον 98.4 υπήρξε αποκαλυπτικός και συνάμα προειδοποιητικός για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται σε θέματα στρατηγικής ασφάλειας είτε στο εσωτερικό , είτε στις γεωπολιτικές εξελίξεις που αφορούν και την Ελλάδα:  


Λεφτά δεν υπάρχουν για τους αγρότες αλλά οι Ευρωπαίοι βρήκαν 50 δις για τον Ζελένσκι! Νότης Μαριάς

Από το 2015 ο Νότης Μαριάς προειδοποιούσε ότι το άνοιγμα των αγορών και οι αθρόες αδασμολόγητες εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από Ουκρανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αφρική, Αργεντινή και Βραζιλία θα φτωχοποιούσαν τους αγρότες του ευρωπαϊκού νότου και φυσικά της Ελλάδας, όπως και έγινε τελικά. Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητή της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στην εκπομπή επί του Πιεστηρίου και στον Σπύρο Σουρμελίδη στο Κόντρα Channel στις 2/2/2024.
 

Ράπισμα και για τις ΗΠΑ η απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου για το Ισραήλ

Ο ακρογωνιαίος λίθος των αποφάσεων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICJ), μετά την εκδίκαση της προσφυγής της Νότιας Αφρικής, είναι ότι ανακαλούν την ηθική ορθότητα του ισραηλινού σχεδίου. Σύμφωνα με την “τάξη που βασίζεται σε κανόνες” της Δύσης, μια συντριπτική πλειοψηφία διεθνών δικαστών διαπίστωσε ότι υπήρχαν εύλογες αποδείξεις ότι το Ισραήλ σκόπευε να διαπράξει γενοκτονία. Το ICJ δεν έχει λάβει (ακόμα) τελική απόφαση για την κατηγορία της γενοκτονίας, αλλά είπε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να διατάσσουν το Ισραήλ να παύσει τις πράξεις που φαίνονται εύλογα γενοκτονικές. Επ’ αυτού, θα αποφανθεί αργότερα. Αποδέχεται ωστόσο, ότι όσα έκανε ή δεν έκανε τους περασμένους μήνες το Ισραήλ θα μπορούσαν να εμπίπτουν στη Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.
 

Τhe Telegraph: «Η ΕΕ έχει σαπίσει – Είναι γεωπολιτικά ανίκανη, την κυβερνούν τριτοκλασσάτοι πολιτικοί και θα πεθάνει»

«Ο πληθυσμός θα γεράσει δραστικά λόγω της κατάρρευσης του ποσοστού γεννήσεων»
 
Με εκτενές άρθρο της η βρετανική «The Telegraph» παρουσιάζει την ΕΕ ως «τελειωμένη» και σε απόλυτη σήψη και παρακμή.
 
Είναι γεωπολιτικά ανίκανη και καταδικασμένη να πεθάνει ενώ την κυβερνούν τριτοκλασσάτοι πολιτικοί. 
 
Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ασθένειά της είναι ανίατη και η κατάστασή της μη αναστρέψιμη.
 

Έρευνα-σοκ! Ο αργός «θάνατος» του Έλληνα αγρότη με οργανωμένο σχέδιο

Τελειωτικά χτυπήματα η πανδημία Covid-19, η ενεργειακή κρίση και η καταστροφή του θεσσαλικού κάμπου
 
Οι Έλληνες αγρότες εκδηλώνουν την οργή τους με τα τρακτέρ στους δρόμους, απελπισμένοι που τα χωράφια δεν τους εξασφαλίζουν πια ένα εγγυημένο εισόδημα επιβίωσης, ενώ η κυβέρνηση την ίδια ώρα τούς απαξιώνει και τους υπόσχεται ψίχουλα.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Οι εποχές των παχυλών ευρωπαϊκών πακέτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, με την πάγια αντιπαραγωγική στρατηγική της Ε.Ε. να προκαλεί ισχυρά πλήγματα σε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα του πρωτογενούς τομέα. Διόλου τυχαία αυτές τις εβδομάδες έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.
 

Λεφτά και όπλα στην Ουκρανία η ελληνική κυβέρνηση βρήκε στο «πι και φι», για τους αγρότες δεν μπορεί! Σ.Σουρμελίδης

Γράφει ο
Σπύρος Σουρμελίδης
 
Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες, κατάφεραν να συμφωνήσουν μέσα σε λίγες ώρες για τα 50 δισ. ευρώ (33 σε δάνεια και 17 δωρεάν βοήθεια) που θα στείλουν στην Ουκρανία, όχι όμως για το πώς θα στηρίξουν τους αγρότες. Στο ίδιο μήκος κύματος, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, προχώρησε σε συμφωνία με τους Αμερικανούς για να στείλει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Δεν κατάφερε όμως να αποσαφηνίσει πόσα χρήματα μπορεί τελικώς να εξασφαλίσει για τους Έλληνες αγρότες. Και μάλιστα για όσους τον προηγούμενο χρόνο έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα σε Θεσσαλία, Έβρο ή Ρόδο. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως οι Ευρωπαίοι συνολικά, δίνουν κάποια παράταση ζωής στην αγροτική τους οικονομία, αρνούνται όμως να αναστείλουν τις αποφάσεις τους που οδηγούν την ευρωπαϊκή πρωτογενή παραγωγή σε σταδιακό μαρασμό.