MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

ΟΑΣΕ: Δυνατή φωνή κατά της Τουρκίας

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*


Στην φθινοπωρινή σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία (OSCE, 2023 Warsaw Human Dimension Conference, 2-13 October 2023), ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκανε δύο σημαντικές παρεμβάσεις, απαξιώνοντας ουσιαστικά την συστηματική τουρκική προπαγάνδα της ΜΙΤ με πολλές οργανώσεις – σφραγίδα που εναλλάσσονται στο βήμα του ΟΑΣΕ για να «καταγγείλουν» την Ελλάδα πως (δήθεν) «καταπιέζει» τους ψευτομουφτήδες – πράκτορες της ΜΙΤ, πως δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας σε «φίλους της Φενέρμπαξε» και πως κάποτε (την δεκαετία του 1970) δεν έδινε άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε μειονοτικούς της Ελληνικής Θράκης.

Πρωτοφανής αφοπλισμός του δολαρίου από τους BRICS με νόμισμα βασισμένο στο χρυσό – Οι κυρώσεις και το σενάριο τρόμου για τις ΗΠΑ

Η νέα νομισματική τάξη θα περιλαμβάνει το δολάριο ως ισχυρό νόμισμα αλλά δεν θα παίζει… χωρίς αντίπαλο 
 
Η ομάδα μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών που αποκαλούνται BRICS έθεσε σε εφαρμογή πρόσφατα την ιδέα της δημιουργίας ενός νέου νομίσματος που θα υποστηρίζεται από χρυσό.
 
Αυτή η ρωσικής προέλευσης ιδέα έχει στόχο να «αφοπλίσει το δολάριο από το ρόλο του ως γεωπολιτικό όπλο αλλά και να απομειώσει την αμερικανική ηγεμονία στο παγκόσμιο εμπόριο και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.