MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΟΣΜΟΣ Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ!

Άφησε την τελευταία της πνοή πριν από λίγη ώρα, σε ηλικία 96 ετών
 
Τέλος εποχής! Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, καθώς άφησε την τελευταία της πνοή πριν από λίγα λεπτά, στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.
 
Τη δυσάρεστη, αν και αναμενόμενη αυτή είδηση ανακοίνωσε επίσημα το BBC, με ανάρτησή του στο Twitter:
 

Υποκλοπές: Ανακοίνωση-καταπέλτης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Νέος διασυρμός
 
 
Μετά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής (επιτροπή PEGAS – επιτροπή του ΕΚ που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού από κυβερνήσεις της ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, η ανακοίνωση που εκδόθηκε είναι κόλαφος κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ και τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα ήτα ιδιαιτέρως επικριτικά.
Σήμερα έγινε η ακρόαση Ελλήνων δημοσιογράφων. Το Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε τον τον κίνδυνο καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και επεσήμανε τις αρνητικές συνέπειες που έχει η υπόθεση των υποκλοπών για τη δημοκρατία, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ελευθερία της έκφρασης.
 

Η επιστολή του Roger Waters των Pink Floyd στη σύζυγο Ζελένσκι για τον πόλεμο

Ο θρυλικός Roger Waters, μέλος του ροκ συγκροτήματος «Pink Floyd», δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στη σύζυγο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Facebook. Εκφράζει τον προβληματισμό του για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και σχολιάζει για το πως θα μπορούσε να τερματιστεί.
 
Ολόκληρη η επιστολή του έχει ως εξής :
«Αγαπητή κυρία Ζελένσκα!
 
Ματώνει η καρδιά μου για εσάς και για όλες τις ουκρανικές και ρωσικές οικογένειες που έχουν καταστραφεί από τον τρομερό πόλεμο στην Ουκρανία. Βρίσκομαι στο Κάνσας Σίτι των Η.Π.Α. Μόλις διάβασα ένα άρθρο στο BBC, προφανώς βασισμένο στη συνέντευξή σας.
 

Ι.Μάζης για τον παγκόσμιο κυβερνήτη που θα έρθει…

Ι.ΜΑΖΗΣ: “Ποια θρησκεία εξυπηρετεί τη Παγκοσμιοποίηση;

Ένας νόμος, ένας θεός, ένα κράτος διεθνές, μία θρησκεία”

Επίθεση της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης κατά Μητσοτάκη για την δήθεν «σκευωρία» Novartis!

Podcast παραθέτει την δήλωση του από το βήμα της Βουλής κατά δημοσιογράφων!


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις προσωπικά στον πρωθυπουργό από μεγάλα μέσα του εξωτερικού.

Σε Podcast της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδοκιμάζεται για την προσπάθειά του να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, στοχοποιώντας μάλιστα τους δημοσιογράφους που τον ανέδειξαν. Πρόκειται όντως για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της μεταπολίτευσης, όταν ο πρωθυπουργός στοχοποίησε όλους όσους αγωνίστηκαν για να αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιφέροντας ένα τεράστιο χτύπημα στο έθνικό σύστημα υγείας το οποίο εντέλει κόστισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.