MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αναθεώρηση Συντάγματος: Κοινό τόπο σε έξι σημεία βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Συνολικά τέσσερα άρθρα που προτείνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ αυτών το άρθρο 32 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής.

Με κοινό τόπο σε έξι σημεία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος από την Βουλή των Ελλήνων.

Θαυμάστε τον! Παυλόπουλος Μάιος 2016 – Το ελληνικό βέτο στα Σκόπια είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο

Μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο των Λευκαδίων και μπροστά από τους περίτεχνους και εντυπωσιακούς Μακεδονικούς Τάφους, ο άξιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε σκληρό μήνυμα στους πλαστογράφους των Σκοπίων:

«Αυτός ο ιερός τόπος για το Έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο»!

«Βράζουν» οι Μακεδόνες - «Ανεπιθύμητος» ο Παυλόπουλος λόγω «Πρεσπών» – «Πόρτα» στον ΠτΔ από το Δ.Σ. Βισαλτίας

Το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής στην προχθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε πως δεν προτίθεται να ανακηρύξει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη του Δήμου Βισαλτίας, ούτε φυσικά και να αναλάβει τα έξοδα παραμονής του, κατά την επικείμενη επίσκεψη του στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας, στις 21 Φεβρουαρίου.

Όπως είναι φυσικό μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η επίσκεψη ματαιώθηκε, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε την απόδοση της συγκεκριμένης τιμής στον κ. Παυλόπουλο λόγω της στάσης που κράτησε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν θα έρθει στην Νιγρίτα ο Παυλόπουλος

Καταψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας

Με ψήφους 17 έναντι 9, καταψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Βισαλτίας, το θέμα της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη