MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

«Το εμβόλιο της Pfizer με έστειλε στο νοσοκομείο» καταγγέλλει 30χρονη εκπαιδευτικός

Έπαθε μυοκαρδίτιδα μετά τη δεύτερη δόση - Ύπαρχουν και άλλοι νέοι στον ίδιο θάλαμο αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά, λέει η Μαρίζα Προβατά


Μόλις λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση της Pfizer, η 30χρονη εκπαιδευτικός Μαρίζα Προβατά κατέληξε να νοσηλεύεται στην εντατική με μυοκαρδίτιδα. Η νεαρή γυναίκα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι ενώ η ίδια πήγε απευθείας στο νοσοκομείο με έντονο πόνο στο στέρνο και δύσπνοια, οι γιατροί την καθησύχασαν και της είπαν να επιστρέψει στο σπίτι της, αφού ως νέα σε ηλικία δεν κινδυνεύει από τις σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου. Μια ημέρα μετά, η 30χρονη πήγε ξανά στο νοσοκομείο και μετά από καρδιολογική εξέταση, διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της σε ΜΕΘ.

Στα δικαστήρια ο Ν.Τραμπ για το «μπλοκάρισμα» του λογαριασμού του στο twitter

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζητά την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων που θα υποχρέωναν το Twitter να αποκαταστήσει τον λογαριασμό του, τον οποίο μπλόκαρε η πλατφόρμα επικαλούμενη υποκίνηση βίας.


Ο Τραμπ προσέφυγε σε περιφερειακό δικαστήριο της Φλόριντα υποστηρίζοντας ότι η Twitter Inc. εξαναγκάστηκε από μέλη του Κογκρέσου να μπλοκάρει τον λογαριασμό του.

Το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απαγόρευσαν τα προφίλ του Τραμπ μετά τη βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ένα περιστατικό που σόκαρε την αμερικανική κοινή γνώμη.

Η Τουρκία κράτος μαφίας, τώρα περισσότερο από ποτέ! Έκθεση που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ

SCF


Μετάφραση Μ.Στυλιανού


«Η Τουρκία έχει γίνει γνωστή ως κράτος μαφίας και τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει, τώρα περισσότερο από ποτέ», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος 2021, ο οποίος δημοσιεύθηκε την Τρίτη από παγκόσμια πρωτοβουλία με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Στις χώρες δόθηκε βαθμολογία σε κλίμακα από το 1 έως το 10 του δείκτη, με 1 να είναι η μικρότερη δραστηριότητα και 10 η υψηλότερη. Με βαθμολογία εγκληματικότητας 6,89, η Τουρκία κατατάχθηκε στη12η χειρότερη χώρα των 193 κρατών μελών του ΟΗΕ, χειρότερη από τη Συρία, το Λίβανο και τη Βενεζουέλα.

Προσδοκίες Ύπαρξης του Μεγαλύτερου Κοιτάσματος Φυσικού Αερίου στον Κόσμο Νοτιοδυτικά της Κρήτης;

Τουλάχιστον Τρεις Στόχοι “τύπου ZOP” στην Λεκάνη του Ηροδότου

Τερέζα Φωκιανού Πρόεδρος & Δ.Σ. FLOW Energy S.A.

Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών

Ειδικοί επιστήμονες προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να μας εξηγήσουν ότι μία πετρελαιοπιθανή περιοχή περιέχει “Υδρογονάθρακες” μόνο όταν αυτοί έχουν ανακαλυφθεί με γεώτρησεις. Επ’ αυτού βεβαίως δεν διαφωνούμε αλλά θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι πρόσφατες εξελίξεις και εφαρμογές νέων καινοτόμων τεχνολογιών (π.χ. σεισμικές καταγραφές νέας γενιάς), έχουν αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες ακριβέστερου εντοπισμού γεωτρητικών στόχων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ενώ παράλληλα έχουν μειώσει σημαντικά το πιθανό ρίσκο αποτυχίας των γεωτρήσεων. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος μεγάλων πετρελαικών εταιριών μέσα σε μία περιοχή πετρελαιοπιθανού ενδιαφέροντος για την εκτέλεση ερευνητικών γεωτρήσεων.

Μήνυση από δεκάδες Λαρισαίους σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και λοιμωξιολόγων!

Μήνυση για «για την επιβολή εξαναγκαστικών εμβολιασμών με πειραματικά εμβόλια και τις από αυτά προελθούσες και προερχόμενες συνέπειες νόσησης και θανάτων προσώπων» κατατέθηκε προχθές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας από 82 κατοίκους της Λάρισας που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.


Η ενεργειακή καταιγίδα των καταιγίδων

Είναι προφανές πως η ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει, θα έχει πολύ σοβαρά επακόλουθα – όπως θα ήταν μία επισιτιστική κρίση, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης εάν όχι η επιστροφή της ύφεσης, μία κρίση προσφοράς λόγω της αδυναμίας της βιομηχανίας να ανταπεξέλθει με το κόστος της ενέργειας, η άνοδος του πληθωρισμού με σημαντικότατες συνέπειες για τα επιτόκια εάν γινόταν μέσω αυτών προσπάθειες καταπολέμησης του, οπότε για τα υπερχρεωμένα κράτη, επιχειρήσεις και νοικοκυριά κοκ. Ακόμη πιο προφανές όμως είναι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, όσον αφορά την ενέργεια – όπως το ότι μετέτρεψε τη ΔΕΗ σε εισαγωγική χονδρεμπορική εταιρία, από παραγωγική. Πολύ χειρότερα, βιάστηκε ανεύθυνα να δρομολογήσει την απολιγνιτοποίηση, πετώντας από το παράθυρο λιγνιτικά αποθέματα αξίας σήμερα άνω των 300 δις €, με την τιμή του πετρελαίου στα 80 $ – ενώ δήλωσε πως δεν θα προβεί σε εξορύξεις φυσικού αερίου στην υποθαλάσσια επικράτεια μας, όπου εκτιμάται ότι, υπάρχουν αποθέματα αξίας άνω των 300 δις $. Επομένως η όποια κρίση ακολουθήσει, επισιτιστική, οικονομική κλπ., θα είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη της κυβέρνησης – κανενός άλλου.


Pandora Papers: 11,9 εκατομμύρια έγγραφα για τις κρυφές οικονομικές δραστηριότητες 35 ηγετών του κόσμου

Η δημοσιογραφική έρευνα Pandora Papers αποκαλύπτει τις δραστηριότητες του σκιώδους κόσμου των υπεράκτιων εταιρειών που δίνουν την δυνατότητα σε ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να κρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.
 
Τα 11,9 εκατομμύρια έγγραφα που δίδονται σήμερα στην δημοσιότητα μέσω της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) προέρχονται από εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών στις οποίες καταφεύγουν οι ισχυροί του κόσμου για να δημιουργήσουν υπεράκτιες εταιρείες ή trust σε φορολογικούς παραδείσους.