MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Στα δικαστήρια ο Ν.Τραμπ για το «μπλοκάρισμα» του λογαριασμού του στο twitter

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζητά την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων που θα υποχρέωναν το Twitter να αποκαταστήσει τον λογαριασμό του, τον οποίο μπλόκαρε η πλατφόρμα επικαλούμενη υποκίνηση βίας.


Ο Τραμπ προσέφυγε σε περιφερειακό δικαστήριο της Φλόριντα υποστηρίζοντας ότι η Twitter Inc. εξαναγκάστηκε από μέλη του Κογκρέσου να μπλοκάρει τον λογαριασμό του.

Το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απαγόρευσαν τα προφίλ του Τραμπ μετά τη βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, ένα περιστατικό που σόκαρε την αμερικανική κοινή γνώμη.

Είχε προηγηθεί ομιλία του Τραμπ στην οποία ο απερχόμενος πρόεδρος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι έχασε τις εκλογές λόγω νοθείας, ισχυρισμός που καταρρίφθηκε από δικαστήρια και εκλογικούς αξιωματούχους.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του Τραμπ καταγγέλλει ότι το Twitter «ασκεί εξουσία και έλεγχο στη δημόσια πολιτική συζήτηση», εξουσία που χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής» και «επικίνδυνη για τον δημοκρατικό διάλογο.

Η αίτηση καταγγέλλει επίσης ότι το Twitter λογοκρίνει τον Τραμπ ενώ την ίδια ώρα επιτρέπει στους Ταλιμπάν να ανεβάζουν αναρτήσεις για τις νίκες τους στο Αφγανιστάν.

Η Twitter Inc. είχε ανακοινώσει το μπλόκο στον Τραμπ λέγοντας ότι οι εμπρηστικές αναρτήσεις του παραβίαζαν την πολιτική της εταιρείας για τον «εγκωμιασμό της βίας» και καθιστούσαν «εξαιρετικά πιθανή» την επανάληψη των γεγονότων στο Καπιτώλιο.

Πριν εκδιωχθεί από την πλατφόρμα, ο Τραμπ είχε περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter.

Τον Ιούλιο, ο Τραμπ είχε υποβάλει αγωγές κατά του Twitter, του Facebook και της Google, αλλά και κατά των διευθύνοντων συμβούλων τους, υποστηρίζοντας ότι οι τρεις εταιρείες αποσιωπούν τις συντηρητικές πολιτικές απόψεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου